Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 maart 2022

17-3-2022

Goedendag iedereen

Morgenavond vergadering van pv de Vredesduif, gezelligheid troef, we hebben er weer een aantal leden bij en later in het seizoen komen er nog enkelen bij die met jonge duiven beginnen.  Wij zullen onze chipringen ook wel terug krijgen, Jan Willem onze computer man zou ze aan de ringnummers van de jongen koppelen. Dus het weekend krijgen de jonge duiven een chip om. Waarom dat vraagt men, waarom nu al? Ik weet niets van straling laat ik dat eerst zeggen, maar ik hoor wel eens dat de chipringen toch een bepaald gevoel of straling afgeven. En stel dat dit zo is, stel hè , dan heb ik liever dat ze er nu al aan wennen. Alles wat de jongen nu leren daar hebben ze dan later in het seizoen baat bij. En op het moment dat ik ze de chip ringen om doe gaan ze ook weer in de afdeling mand voor een dag en een nacht.

De jaarling vliegers zijn op de foto gezet hoor Henk Storm de duivenfotograaf uit Surhuisterveen. De duivinnen zijn in twee ploegjes op de kiek gezet en de doffers gisteren maar in èèn keer. Ze zagen er goed uit volgens de fotograaf en die krijgt toch heel veel door de handen, dus dan is het vast zo.

We hebben 23 doffertjes, waarvan er 20 op dfe foto gingen, 3 die niet gespeeld gaan worden hoeven niet. Vanmorgen voordat ik ze uit de mand liet gaf ik ze even een luis-worm druppel in de nek. Henk vroeg me om hem op de hoogte te houden qua prestaties, hij hoorde wel eens dat duiven die op de foto gezet waren en dan met een oog foto, dat die niet of minder presteerden nadien. Ik geloof daar helemaal niets van, wat zou een foto nu te maken hebben met prestaties in de toekomst ?

Er gaan op dit ogenblik zoveel producten op transport dat de Lecithine olie is uitverkocht, en de LTW bijna, de firma DHP-Cultura kan het niet zo snel maken. De basis van LTW moet enige weken trekken( als thee) en naar gelang de tijd komen er andere kruiden en stoffen bij, maar het totaal is toch 21/25 dagen. Liefhebbers willen graag dat hun duiven hard trainen en dat doet LTW, ze willen graag dat ze opbollen en sterke spieren krijgen en dat doet de Olympic MG Mix, liefhebbers willen dat ze energie opslaan in de spieren en dat doet de lecithine olie

Morgen gaan we verder, nu duiven keuren van Peet Burger

 

Terug