Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 13 juni 2021

13-6-2021

Het is 04.11 uur op dit ogenblik,

ben nog steeds wakker, Facturen van de laatste week gemaakt voor de winkels en groothandels en de levering Olympic MG Mix, Support Caps en Beconval pills die vrijdag kwam maar uitgepakt en in de stelling gezet.

De grote afnemers (Winkeliers en Groothandels) kunnen ook alle Beute producten mee laten komen met hun bestelling van DHP Cultura

We hebben een paar duifjes gezet op Chimay, we wilden niet mee doen, maar lichamelijk konden ze weer prima.  We wilden niet mee spelen als een soort staking zeg maar, hoe het afgelopen weekend gegaan is op de losplaats, met het IWB en met de LC hier in het noorden, waren we zo kwaad dat we eigenlijk geen duiven wilden spelen. Het IWB zegt: als het op de losplaats goed is, dus een goed zicht dan zouden ze om 08.30 los kunnen. Maar het was slecht op de loplaats( lees verslag van de heer Fokkinga), dus konden ze NIET los, en wilden de mensen daar ter plaatse ook NIET lossen. De LC zou contact hebben opgenomen met hun adviseurs over de vlieglijn en de zware bewolking aldaar, de adviseurs hadden niets gezien van het blijven hangen van de zware bewolking..... Ik had zelfs alle foto,s met de voorspelling per uur op facebook geplaatst, ik vond ze wel, en iemand die er voor geleerd heeft, met diploma waarschijnlijk heeft niet gezien dat de helft van Friesland en heel drenthe en Groningen de gehele dag geen zon zouden zien. En een duif komt thuis eerst op de stand van de zon( die zag hij dus niet) en door het magnetisch veld( wat verstoord is de laatste jaren door verschuivin), waar de zon toch een beetje door de wolken kon dringen hadden we het effect van het dobbertje in het water, het lijkt alsof het dobbertje gebroken is waar hij het water raakt. Een duif denkt dus op een punt de zon te zien, maar die staat ruim op een andere plek door het breek effect( ook met inversie).En ik ga er van uit als gewone duivenboer dat de mensen die er over gaan en geleerd hebben dat ook weten? en dat blijkt niet, of ze trekken zich er niets van aan.

Nu kregen we al vroeg te horen we gaan naar vrijdag inmanden ipv donderdag, is te begrijpen, maar dan wel op een heel korte afstand. En dat snappen ze dan weer niet de heren. Op vrijdag inmanden voor 337 km voor ons maar tegen de 400 km bij de kust, wat gaat er dan gebeuren/of zou kunnen gebeuren, de auto,s komen diep in de nacht aan, een plek op zoeken, de wagen recht zetten en dan komt het verzorgen van de duiven. Maar als de wagen wat later aankomt, en ze geven vroeg een seintje dat ze los gaan is er geen tijd voor alle duiven om te drinken. En 300/400 km na een rampvlucht met de laatste prijsduif in afdeling 10 van 518 mpm en in 11 van 529 mpm, moet je geen midfond spelen. Zo klaar als een klontje, dan moet je een "makkelijk thuiskomen gevoel maken door een zeer korte vlucht" , dan waren er nu meer duiven geweest, waren ze de rampvlucht uit hun koppie kwijt  en hadden we volgende week weer redelijk normale vluchten en aantallen gehad. Nu niet, en donderdag was er al te zien dat zaterdag niet de beste dag zou worden.

Maar ze zien het niet, weten het niet of snappen het niet. Het respecxt voor een duif moet altijd op de eerste plaats komen.

Vrijdag een gesprek met een oud bestuurder, die haalt zijn schouders op en zegt afdeling 4 Argenton was nog slechter? Oh ja, ik gelijk de lijsten er bij. Hun eerste prijsduif had 1176 mpm, hun laatste 1028 mpm (Afdeling 4 dus)

afdeling 10 met 4995 duiven in de manden, hun eerste prijsduif 1106 mpm hun laatste prijsduif 518 mpm

afdeling 11 met 5706 duiven in de manden de eerste prijsduif 1065 en de laatste 529 mpm dus iets boven de 30 km per uur

Sint Vincent was vandaag goed verlopen zag ik, mooie aankomsten en door de gezamelijke lossing.........!! in alle delen van het land vroege duiven. Belt er een Zeeuw op en even later een Limburger waarom er nog geen duiven zijn in sector 3 en 4, dan zakt me de broek af hoor, omdat het kort na het vallen was van de sector 1 duiven en dat 3 en 4 een stukje verder moeten tot tegen de 1200 km, dat snapten beide niet: als hier duiven vallen kan dat bij jullie toch ook of zijn onze duiven beter.... "Kijk even op de meldsite van het npo/compuclub daar ziet u alles staan" Neem ik moet die moderne dingen niet.. ik moet goede duiven, en daarom waren in Zeeland, Brabant en Limburg net de eerste gevallen.

Heb ik ook wel eens met Belgen, Dan zeg ik "we spelen zaterdag quievrain", oh zeggen ze dan, dat is binnen het uur thuis dus, kun je zo het hok sluiten. Maar meneer Quievrain is voor ons hok 321 km en voor het noorden 400 km. Dan kijken ze je aan: Hoe kan dat nu? hier zijn ze altijd binnen het uur thuis......Tja, dan praat ik maar over de rode Duivels Geniet vandaag(zondag) van de aankomsten

Terug