Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 22 mei 2021

22-5-2021

Goedenmorgen, het is 04.45 uur.

Is meestal het geval hoor voor de eerste dagfondvlucht, ik ga naar bed maar eigenlijk heeft het geen zin, ik slaap niet.

Donderdag 28 duivinnen in de mand gezet voor de eerste dagfondvlucht van 2021, en gisteravond 24 doffers op een vitesse vlucht.

De mensen die ik sprak waren eerst nogal somber over de lossingkansen van zaterdag(vandaag dus), maar vrijdagavond waren ze iets anders in hun gedachte. Het zal wel zondag worden maar , die zaterdagmiddag en dan met harde staartwind.. misschien zien ze een gaatje.

We zien het wel, komen ze zaterdag los prima, is zondag beter dan zondag. 

Donderdagmiddag hebben we de duivinnen bij de doffers gezet, voor een uur, gelijk aan andere weken. De duivinnen gepakt , in twee grote van der Linde manden en de motivatiebakjes van de doffers weer omgedraaid. De doffers die thuis bleven mochten donderdag avond nog wat eten, er stond nog genoeg. Vrijdag kregen ze niks.

Op woensdag en donderdag de duivinnen een BECONVAL PIL en een SUPPORT CAPS opgestoken.

Gisteren( vrijdag de 21e), hebben we de verse eitjes van Liborio met haar Vechtmachine weggepakt, en haar even op rust gezet. Een uur na het wegpakken hebben we MAGGY 19-898 bij de Vechtmachine geplaatst. Maggy was in 2020 5e beste duif van nederland in haar categorie, ze pakte 14 op 14. Dit seizoen hebben we haar na drie vluchten thuis gehouden omdat we haar op de oude baas wilden. Ze heeft zelf drie keer de Vechtmachine in haar bloedlijn(DNA).

Van de Vechtmachine met Liborio heb ik nu 6 stuks voor me zelf, de eerste vier zijn doffers ( Gendica Veendam), de twee die er nu liggen van 14 dagen weet ik nog niet.

Van de Vechtmachine en Marigold vliegen er twee buiten, deze twee zijn duivinnen, daar ben ik wel blij mee. 

Als de duiven morgen thuiskomen gaat er hier niets anders dan de laatste weken, maar komen ze  zondag of maandag pas los, dan grijpen we gelijk in, dan is het heel kort dag om ze er weer bij te krijgen dus dan moet je gelijk bij thuiskomst beginnen. Hier dan na een slok water gelijk een Support caps en een Beconval Pil in de hals.En over het voer zit dan gelijk de OLYMPIC MG MIX aangeplakt met Lecithine olie. De spieren moeten zo snel mogelijk herstellen na een paar dagen mand en ruim 500 km vliegen. Ik wacht dan nooit af "We kijken van de week wel even" dat hoor je dan regelmatig. Hier niet, we springen gelijk in, het seizoen is nog lang.

Terug