Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 24 januari 2021

24-1-2021

Goedendag iedereen,

Avondklok in Nederland, persoonlijk heb ik er geen last van, Waar ga je nu heen na 21,00 uur? dus het is voor hier niets anders. Maar voor anderen? ja kan het heel vervelend zijn.

Vandaag hadden we de afsluiting op GPS-Auctions, het ging heel goed, als je prachtige duiven brengt, top afstamming en gewoon goede kwaliteit dan gaat het prima.

De sluiting was om 14.00 uur, maar het liiep bij enkele duiven flink door, tot tegen 15.00 uur zelfs. Je kunt aan de namen niet zien wie er achter zitten he, namen als Snoekie, Incognito, , Bad Boy of Noortje52 geen idee, maar hopen dat ze goed terecht komen maar dat zal vast.

Er zijn veel verkopingen op internet, ongelofelijk veel, ook bonnen verkopen zijn er genoeg. Heb zelf ook weer diverse bonnen geschonken maar heb toch weer een nare tik over de vingers gekregen , dus ben er nu echt klaar mee. Ik zeg het al jaren, maar vanaf nu echt GEEN BONNEN MEER voor niemand !

Gistermiddag zijn we even voor een middag, avond en nachtje naar van der Valk geweest te Zwolle. Je kunt niks, maar dat was heerlijk, gewoon in je kamer, eten, drinken, tv kijken en slapen. Ik moest er even uit, we moesten er even uit. Broer Johan en Schoonzus Corrie passen dan even op het huis, de katten en de duiven. 

 Ik wilde een stuk schrijven over het laatste jaar, het Corona jaar met betrekking op de duivensport dan.  Over hoe we het beleeft hebben, hoe ik het beleefd heb, en wat we er van kunnen leren om het in de toekomst beter te doen. Het is wel gereed maar heb me bedacht. Het is nog te vroeg  omdat we er nog midden in zitten. En is het nodig? We weten met zijn allen wat we moeten doen, opletten, regels naleven, en rustig blijven. Het was maar is nog steeds een akelige tijd, maar we moeten de schouders er maar weer onder zetten, voor we het weten is het weer April.

Ik heb wel vaker gedacht aan een jaartje geen duivensport, gewoon rust nemen, geen stress, maar ik kan het niet, ben in hart en nieren een duivenmelker, maar nu ben ik op een punt gekomen dat ik wederom twijfel over de toekomst. Binnen een dag kan ik soms vijf keer van mening veranderen, wel duivensport, geen duivensport, fond gaan spelen of gewoon wat we nu doen, Maar ook de randzaken hè, hier gaat alles om, door en met duivensport, ik help tientallen mensen, doe achter de schermen van de nationale en internationale duivensport nogal een beetje, jeugdzaken, samenwerkingen, zelf met kenners van lossingen, vervoer en het weer zit ik te video vergaderen, en is het dit allemaal waard?  Ik begin te twijfelen, maar u kent me hè , ik twijfel ieder jaar rond deze tijd, misschien wel door het weer, een soort winterdip? 

Maar dan kijk ik naar de duiven, de eitjes in de schaal, uitkomende jonkies... En dan natuurlijk naar de foto,s van onze kleindochter, pas een paar dagen oud, ach dan komt het zonnetje snel weer op toch? 

 

 

 

Terug