Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 22 oktober 2020

22-10-2020

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Heel veel reacties gehad op het dagboek van vorige week. Over de mooiste sport ter wereld en over mijn persoonlijke groei ( wat een nare zin). De reacties die ik kreeg waren allen positief. Soms is het goed je hart te luchten, gewoon te vertellen hoe het zat. 

Gister zijn de 27 jongen online gegaan bij GPS-Auctions.com, er was gelijk al veel belangstelling voor, er werd flink geboden. De reacties waren geweldig, prachtige duiven, schitterende fotos,s van Henk Storm en kleine filmpjes gemaakt door Geer van der Heijden. We hadden nog per duif een keur filmpje gemaakt met Gerrit Vedder, daar was helaas geen plaats voor, maar die kunt u zien op mijn facebook. U kunt ze ook krijgen bij interesse in een bepaalde duif.

Dit weekend was in eerste instantie een kijkdag in het eigen clubgebouw, maar dat werd al snel duidelijk dat dit niet kon(we hadden nog geen idee hoe het zou lopen met de Corona regels). Gelijk werd de zaal bij GPS zelf maar besproken voor 24 oktober. Helaas kon ook dat niet doorgaan door de verscherpte regels. Nu is er een mogelijkheid om ze hier thuis te bekijken op zaterdag 24 en zondag 25 oktober, maar alleen op afspraak !! en uitsluitend op afspraak en op de afgesproken tijd( ook ivm de Corona regels). Dus liefhebbers die serieus interesse hebben in èèn of meerdere duiven mogen die komen bekijken.

Vandaag heb ik een vrije dag, maar niet omdat ik het wilde, ik ben al enige tijd wat grieperig, althans het lijkt er op, je denkt dan ook aan Corona natuurlijk. Eerste keer getest een paar weken geleden, bleek de test te zijn mislukt, duizenden mensen en mijn test mislukt ach.. Dus nogmaals heen, weer getest en er kwam toen gelukkig geen Corona uit. Maar gisteravond had ik wederom wat koorts, en eigenlijk weet ik wel waar het door komt, heb het vaker, je zit toch de hele dag met je neus boven de te keuren duiven. De bril moet ik om de 7 a 8 duiven schoon maken, dus de zelfde hoeveelheid komt ook in mijn longen, en dan komt er zo nu en dan wat tegenwerking. Ik heb er pufjes voor, maar dan moet je ze wel gebruiken, ik heb er nu mondkapjes voor, maar dan moet je ze wel gebruiken... Dus vandaag een dag computer werk ipv duiven keuren.

Enkele dagen geleden heb ik de andere jonge duiven door de handen gepakt, een deel is de zelfde leeftijd als de duiven op GPS, en een deel is jonger. Hier heb ik er drie uitgeselecteerd. De andere zijn mooi, heel mooi of geweldig mooi, en ik zeg mooi maar dan niet door de ogen van een tentoonstelling keurmeester, maar door de ogen van mij op basis van ervaring. Tentoonstellingen, ik heb er wel aan mee gedaan, in eigen club en in Oosterwolde en dan nog een keer bij de afdeling( wel 25 jaar geleden) en in 1996 in het Turfschip te Breda, dat laatste was een topshow, duiven moesten een eerste prijs gepakt hebben en je kon een kloksysteem winnen. Je kon maar èèn systeem winnen, anders hadden we er daar drie gepakt. Op tentoonstellingen en tafelkeuringen pakte ik altijd prijs. Volgens mij op een tafelkeuring nooit gemist, alleen dit jaar was het helemaal niets, al onze duiven hadden de laagste punten in hun groep. De keurmeester vond ze niks. Waarschijnlijk ben ik het verleerd op show te keuren, gelukkig deden ze het op de vluchten wel, en dan komen we weer op mijn "mooi" mijn mooi is een andere mooi dan die van de keurmeesters

Op dit ogenblik zijn we wel bezig met de duiven, de rui, de kweek straks maar nog niet met de vluchten 2021. We zijn er nog niet uit wat we gaan doen. Natuurlijk is het afwachten wat corona ons brengt maar ook daar naast zijn we er nog niet uit wat en of we gaan spelen. De tijd zal het leren, misschien hebben we volgend jaar deze tijd geen duiven meer.

De BEUTE PRODUCTEN gaan nog steeds geweldig goed, maar ook dit gaat anders worden volgend seizoen, we zijn steeds op zoek naar beter, beter voor eigen duiven maar daardoor ook beter voor uw duiven. Enkele producten zijn dit jaar in een iets andere samenstelling getest, en hier was het echt een verbetering. En er waren kleine storingen in de productie, ook dat is opgelost. Dus we kunnen wat dat betreft 2021 vollop aan de slag, met verbeterde samenstellingen van enkele producten. Zal het duurder worden? Nee, ik denk het niet, beter hoeft niet altijd duurder te zijn. Het beste product ter wereld hoor ik in de wandelgangen over onze LTW , Iedereen merkt het verschil na enige dagen LTW door het drinkwater. De duiven trainen makkelijker, langer, meer lucht en weerstand. Maar in deze tijd: de RUI en de KWEEK , geweldige fitte duiven door het gebruik van LTW. Erg "hot" is nu het gebruik van COLICONTROL, grote aantallen topspelers hebben elkaar aangstoken met het gebruik van Colicontrol in deze rui en straks de kweek tijd.  Hier doen we het al jaren enige malen per week over het voer en bijna altijd met Olympic MG Mix. Tijdens de kweek iedere dag wat Colicontrol over het voer en de duiven hebben betere, drogere mest en de jongen hebben geen problemen hier. Ook na het spenen krijgen ze iedere dag colicontrol over het voer. En geen enkel probleem hier tijdens de kweek of met de jongen.

Probeer het eens, zie het verschil zelf.

En nu even op www.gps-auctions.com kijken naar de 27 te verkopen jongen.

Groet

Terug