Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 4 oktober 2020

4-10-2020

Dierendag,

hier altijd dierendag !, Twee prachtige Maincoon katten ( Mees en Roos), een dikke 100 duiven, een tamme tortel duif, en roodborstjes en meesjes in het tuinhuis. En geloof het of niet, ieder insect wat hier in huis geraakt gaat naar buiten met de woorden: Die heeft ook een vader en een moeder. ( moet ik wel eerlijk zeggen dat ik ze liever een mep geef).

Net een paar hokken schoon gemaakt, wat een veren he. De 18-663 is zo kaal ze kan bijna niet omhoog komen. (Liborio), ook door het bad wat iedere dag gereed staat, een beetje badzout er door of soms wat chloor (Ik ben gek op chloor, ik was er enkele keren per dag mijn handen mee zelfs)

Kom ik bij de verkoop duiven, pak ik een paar in de handen. wauw wauw kippenvel. Er zitten een paar Hecate-Schimmels ( Kleinkinderen Vechtmachine en Hecate), ongelofelijk, en volgens mij allemaal duivinnen. Er zitten twee groepen jongen, de ouderen die bijna door de rui zijn, hier zitten 25 tussen voor GPS straks (GPS AUCTIONS), maar daar zitten er nog wel 25, de ene nog mooier dan de andere. Gister gaf ik een duif mee aan Arnold Paalman voor het goede doel daar, een bont duivinnetje uit Goliath, Wat een dier, wat een duif zei Arnold, geweldig.

En de tweede groep die er zit zijn uit alle kwekers wel iets, dat zijn de latere jongen, die ook al flink beginnen te ruien. Als er liefhebbers een duifje willen kopen, doe het nu , wacht niet te lang, straks gaan ze per groep naar verre oorden, nu kunnen we nog uitzoeken

Groet en succes en wees aardig voor dieren.

En ga bij sterke concurentie niet weg naar een andere club, zoek het juist op, het maakt je zelf sterker. En duivensport is de mooiste sport ter wereld, daar praat je over en veel , en juist ook met de speler die laat zit of minder goed speelt. Dan praat je maar veel, respect voor diegene die de "gewone man "helpt met duiven, maar vooral motivatie praat en aandacht. aandacht doet iedereen goed.

De duivensport is een sport waar meer dan in andere sporten de ikke ikke figuren de baas spelen, die zitten op de plaatsen waar een "Wij doen het samen " man of vrouw moet zitten. Door de ikke ikke figuren stoppen anderen, niet door de praters, gevers, lachers. 

 

Terug