Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 21 augustus 2020

21-8-2020

Goedendag iedereen,

Tot mijn grote schrik las ik in het spoor der kampioenen op bladzijde 8 een stuk over o.a inkorfbeperking. Wat me eerst al opviel dat er geen naam onder staat wie het geschreven heeft. Het zal wel van het npo komen, bestuur of bureau, maar wie precies staat er niet bij, ik had graag de volgende keer er een naam onder of als het gezamelijke schrijven is dat er ook graag onder.

Het gaat over eerlijk spel, waar we al ongeveer 60 jaar over praten in onze sport, het gaat over de professionele sporter en de hobbymatige sporter, over winnaarsmentaliteit en hobbymatige mentaliteit. 

we zien ook een deel over ongeschreven regels , de gedragsnormen zoals fatsoen en respect. Tja, dat is een mooie, gedragsnormen worden door bijna iedereen geschonden, van lid tot npo bestuurder. Fatsoen en respect, tja ook zo iets, dat is in onze sport bijna uitgestorven. In eigen club is het er al niet meer(  .......)

maar dan gaat het stuk van de heer..., mevrouw.. of groep.... verder met inkorfbeperking... de duivensport kan alleen blijven functioneren schrijft men bij meer liefhebbers maar "niet zo veel duiven ". het zinnetje : niet zo veel duiven is al een teken voor mij dat inkorfbeperking... niet komt, maar wat zie ik later. men denkt aan maximaal 150 oude duiven en 250 jonge duiven....

even later schrijft men: het veel meer waarderen van duifkampioenschappen, dit richt zich op de individuele prestatie van de duif.

toen ben ik gestopt met lezen. In mijn ogen is dit hele stuk geschreven door iemand of voor iemand die van veel duiven spelen houd en door meer geluk bij grote groepen duiven meer kans heeft op een duifkampioen, die dan extra gewaardeerd word en goed verkocht kan worden

Al vanaf 1988 schrijf ik over minder duiven spelen, mijn mening was en is nog stgeeds dat je voor dat de vluchten beginnen 20 oude duiven(dus inclusief jaarling) moet opgeven waar mee je het moet doen. ik begreep al snel dat 20 niet te doen was, dus stelde het bij tot 50. Voor de vluchten alle nummers opgeven, en men heeft GEEN reserve duiven, dus zijn er 11 weg dan heb je 39 maximaal, GEEN ANDEREN INZETTEN. Bij de jonge duiven had ik ooit een bovenlijn van 40 maar dat bleek niet te doen, dus maximaal 75/100. Ook hier geen andere inzetten dan die voor het seizoen in het systeem zijn gezet door clubfunctionaris en Compuclub.

Nu staat hier een aantal van 150 ouden en 250 jongen. Ja en er staat niets bij over het erf waar op men speelt, dus laten we zeggen: op het erf van Peter van de Merwe spelen ze nu met meerdere namen, daar zouden dus straks 750 heen mogen en 450 ouden. 

Nee ik vind 40 ouden per erf, gezin  coordinaat of hoe dan ook en maximaal 100 jongen. Vinden ze het echt zo mooi die duiven dan spelen ze maar onder de naam Team vd Merwe, of onder de naam Peter en gezin.

In de gehele "brief" op bladzijde 8 vind ik niets nieuws, ja eigenlijk wel, meer ruimte voor de grote hokken, de meerdere namen dus aantal duiven keer 2/3/4 .  En de duifkampioen meer aandacht geven, en het onaangewezen kampioenschap afschaffen ( met 20 duiven mee kan iemand dat nu nog winnen van de grote hokken). Dus deze lijn van de toekomst die hier in beschreven staat is ten voordele van grote hokken, veel duiven, en meerdere namen op èèn erf 

Bij punt 2 staat nog iets over de beste hokprestatie per vlucht, maar daarvoor moet je minstens 15 duiven spelen op programma vluchten en 10 op de marathon.  Dus speel je met minder duiven, dan doe je niet mee..

 

Even afwachten hoe hier precies over gedacht gaat worden en wie hier achter zit

 

Voor suggesties, aanvullingen of ideeen staat men open, wel een onderbouwde mening 

Terug