Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 18 augustus 2020

18-8-2020

Goedendag vrienden en vriendinnen en andere mensen...

Wat een ongelofelijk weekend hebben we hier gehad, op donderdag hadden we 39 duiven ingezet op Chateaudun  631 km , wat de laatste eendaagse fond vlucht was in 2020. Wie had dat gedacht hè , zo kun en mag je niet spelen door corona, opeens beginnen we toch en nu is het alweer afgelopen.

Op vrijdag hebben we ook nog 74 jongen in de mand gedaan voor Sittard. 

Zaterdag ochtend eerst de jongen, dat ging goed maar ook slecht, slecht bedoel ik om dat de eerste duiven door de hoosbui op de voliere vielen in plaats van op de klep. snel gezocht naar het schepnetje, ze wilden misschien wel naar binnen maar waren te nat om dat gelijk te doen, na een paar minuutjes had ik ze hoor, en er was ook al wat op de antenne gevallen gelukkig, maar het kost een aantal plaatsen, maag ach dat was bij iedereen zo. Al is wel bij iedereen erger en langer dan bij jou, iedereen was eerst geweest als ze hadden gevallen.

We hadden 74 mee, en die waren tegen 21.00 uur met klokafslaan bijna allemaal thuis, een paar kwamen de andere dag en 1 zat in Groningen, hij viel me de duiven van de man mee. Vandaag liet hij het duifje weer los, en kwam ze als een streep weer thuis. Er kwam zelfs nog een duif extra, van weken geleden, wel een chip maar nog geen naam( dus al 4/5 weken geleden). In de afdeling een dikke 40 in de prijzen, dus zeer tevreden.

Toen was het wachten op de duiven van de eendaagse fond. Ik heb niet gekeken naar andere afdelingen met de zelfde losplaats, door de enorme buien onderweg, is het moeilijk in te schatten.

Opeens zagen we dan toch een melding vanaf Urk, en het duurde lang voor er nog een melding kwam, die kwam uit Zwartsluis. Ons geweldige meldsysteem Duifmelden.nl ofwel de Blauwbant geeft dan aan wanneer wij een duif moeten klokken om voor de snelste melding te zitten. Helemaal precies weet je het nooit, er zijn ook mensen die niet melden, maar de meesten hier wel, een prachtig systeem. Het beeldscherm gaf aan dat we op 16.31 uur moesten klokken om sneller te zijn dan de tijdelijk snelste. Maar er kwamen bijna geen meldingen bij, het ging erg traag, misschien dat er een stuk of 10 stonden toen ik naar het hok liep om de broedbakken open te zetten. Petra en letter Roy Bos zaten gereed maar het zou nog wel even duren.... ik bezig in het hok, en zie opeens Laboni 18-638 op de antenne zitten en kijkt me door de spijltjes aan, op dat ogenblok hoor ik de letters pas een duif een duif een duif. Op 16.30.19 was ze geklokt en met een snelheid van 1261,695 bleek ze de snelste op dat ogenblik, maar ze bleef het ook.

1e CHATEAUDUN Afdeling Friesland tegen 2.927 duiven , wat een geweldig gevoel, alweer moet ik zeggen, we hebben  dit al vaker mogen ervaren maar het is een enorme kik. De gehele dag, maar het gehele weekend honderden berichtjes via telefoon, mail, watsapp, instagram etc. Zo veel dat je geen tijd hebt om ze te beantwoorden, dat komt pas dagen later. Deze Laboni heeft dit jaar ook een 5e NPO van Troyes 528 km tegen 7.845 duiven. Ze is gekweekt bij Eric Maas( C Maas en zoon) , ik zag daar geweldige duiven en vroeg een koppel jongen te kweken uit twee valen. Lowieke en Vaaltje Leona( Kleinkind nieuwe Olympiade Leo Heremans nu Eijerkamp).   Met de voorjaarsbeurs nam Eric ze mee, we vonden het jammer dat beide kinderen blauw waren( dus duivinnen). De 638 was de mooiste en is een kanjer. Na Troyes had ze een mindere periode, drie keer mis en ik liet haar thuis de week voor Chateaudun, dat heeft haar goed gedaan.

De tweede duif was er niet ver achter aan, een rode jaarling duivin, maar dat is een rare, nooit enige haast, de enige duif op ons hok die niet als een raket valt. Ze had 4/5 moeten staan op TT maar het werd 13e. 

Om 19.00 uur nam Jan Willem Jongedijk contact met ons op, hoeveel zijn er , de punten er uit. Laten we maar om 21.00 uur klok afslaan, je weet niet hoe het op andere plaatsen gaat. In onze club ging het ook heel slecht, alleen bij ons niet, om 20.30 uur hadden we 28 van de 39 en gingen we onderweg naar het club lokaal. Bij thuiskomst om 21.30 ongeveer waren er 31 dacht ik en er was reeds vroeg een duif gemeld vanuit Woerden bij Buck en Martin de Kruijff. De doffer ging daar aan ( De westzijde dus) en ging wat drinken, maar had de snelle handen van Buck niet verwacht. Hij had normaal na het drinken verder gegaan, maar zoon Martijn belde later met Petra,;  "we hebben een duif" en ze had niet zo snel in de gaten dat het èèn van de vlucht was, met die duif er bij( die we zondag haalden, we gingen naar Den Haag) hadden we 32 , door alle drukte , bellers, bezoekers etc heb ik niets mee gekregen dat het overal zo traag ging. Ik hoorden van 2/3 duiven in een vereniging, ik hoorde van velen door klokken op zondag ochtend. We hadden er niets van mee gekregen omdat ze hier goed afkwamen, iedere duif pakte ik na binnenkomst uit het hok, naar Roy en Petra, herstel power capsule en powerpill naar binnen en een oog druppel, en de duif ging weer naar het hok. Ze voelden heel goed, de vitesse midfond gebouwde duiven waren wat minder vol natuurlijk   ( grotere duiven dus dat valt op) , de jaarling duivinnen hadden helemaal niet geleden leek het. De 18-677 de Vitesse en natour kampioen kwam zondag morgen vroeg, ja die vond 631 km niet fijn. Toen we zondag morgen om kwart voor tien naar Den Haag vertrokken waren de ouden allemaal thuis. Van de jongen moesten er nog twee komen, maar die kwamen ook gelukkig, dus geen verliezen en dat op een aantal van 39 en 74 ( 113 duiven). De 28 duiven die we in het systeem hadden( van de 39) toen we bij de club aankwamen hadden in de afdeling ook allemaal prijs, ongelofelijk. 

Het systeem wat we hanteren met het selecteren en de eigen producten er bij is wederom goed bevonden. (het is belangrijk dat iemand zelf ook goed mee speelt als hij producten verkoopt en selecteert)

Vorig jaar ook een 1e TT op de dagfond en de beste jonge duif midfond van nederland, de besten gingen uit het vlieghok. en dan dit jaar 7 (zeven) keer op Teletekst met 10 duiven. Op alle gespeelde afstanden.

We begonnen met :18e Sittard tegen 20.003 duiven, (geen TT dus)

maar later ging het Blankenheim 6e en 12e tegen 19.430 duiven

3e en 5e Chimay tegen 19.191 duiven

5e Chimnay tegen 16.773 duiven

2e, 5e, 12e, 22e Troyes tegen 7.845 duiven

7e Rethel tegen 8.181 duiven

6e en 10e Venlo (Jonge duiven) tegen 17.871 duiven

en nu 1e en 13e Chateaudun tegen 2.927 duiven.

En geen verliezen, ongelofelijk. Het systeem werkt, maar dat wisten we al ( zei hij trots) , met Petra als rots, trots en rechter hand.

Morgen meer , groetjes. IEDEREEN BEDANKT VOOR DE FELICITATIES

Terug