Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 27 juli 2020

27-7-2020

Goedendag

Het is alweer maandag, nog 3 vluchten met de oude duiven en het zit er weer op. Maar wel nog een pittige 3 vluchten, as weekend ISSOUDUN de week er na RETHEL en de week daarna CHATEAUDUN

Eerst 721 km Issoudun

Dan 391 km Rethel

En nog een toetje van 631 km Chateaudun dus 1743 km in 15 dagen. Maar ik heb nog geen idee hoeveel en of welke duiven mee gaan, eigenlijk gaat de tijd die ik nu heb op aan de jonge duiven.

Afgelopen zaterdag Arlon ( 355 km) was een makkie voor de duiven, wind van achter, de verste afstanden natuurlijk de kopduiven dus daar hebben de 26 duiven niets van geleden, 22 wonnen hun prijs. Zondag vlogen vooral de duivinnen al weer een dik uur, en dat hoeft helemaal niet. Nu is het maandag, en er zit al geen maat meer op, ik moest ze naar beneden roepen. De doffers vliegen ook goed maar niet als de duivinnen, ik had afgelopen zaterdag dus de verkeerde duiven aangewezen gezet, ik gokte op twee doffers, de 18-677 en 19-900 maar de eerste vijf duiven waren toch duivinnen. In de club wonnen 18 van de 26 hun prijs, maar in de afdeling 22 van de 26, dat zegt ook wat over de kwaliteit in onze club.

De Vredesduif staat ook dit jaar weer bovenaan in de stand : Beste vereniging van de afdeling, maar we gaan er niet van uit het te halen, zal wel weer een nieuwe puntentelling komen later in het seizoen.

Bij de tussenstanden in het samenspel E zie ik 2e Midfond, 2e Fond, 1e generaal Lang, 2e generaal kort, 2e generaal kort A. 1e duif Vitesse, 1e Duif fond, 6e duif Fond, 2e Asduif kort. In Frisia zie ik staan midfond 1e. Fond 2e, 1e duif fond In de gehele afdeling Friesland staan we ook op diverse plaatsen bij de 1e 10. Had ik niet verwacht hoor, vorig jaar een super jaar en alle goede duiven uit de vliegploeg gehaald

Terug