Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 11 april 2020

11-4-2020

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De vliegduiven zijn weer uit elkaar gehaald, ik had ze vorige week dinsdag gezet, in principe voor 7 dagen samen, en net voor het leggen van de duivinnen zou ik ze dan weg pakken.Maar later dacht ik, waarom niet twee of drie dagen langer, dat ze net de eieren in de schaal hebben, dan kan ik die mooi aan andere liefhebbers geven.   Daarop kwamen veel reacties, meestal of ze gratis waren? Ja , die zijn gratis, het hoeft niet altijd geld te kosten, ik geef diverse jongen per jaar gratis weg en je maakt er iemand gelukkig mee toch. Vorig jaar de hele ronde van de vliegduiven in september, allen hier gehaald de dag na de laatste vlucht. En nu dus de eitjes, ik wilde ze eerst zoveel mogelijk bij èèn liefhebber( beginner) maar ja dat kon natuurlijk niet, van 29 koppels vliegduiven de eieren onder brengen bij èèn speler? wie heeft er zoveel voedsterduiven.Dat bij èèn liefhebber kwam ook in me op door corona-virus, en het blijf thuis advies.

Nu toch een aantal mensen blij mee kunnen maken, wel zo dat twee liefhebbers ze halen en dan afgeven aan de andere liefhebbers weer, dat deze niet ook uit hun huis moeten. Morgen vroeg( zondagmorgen) zullen ze komen. 

Ik denk dat deze liefhebbers toch goede kansen hebben om er mee te slagen. Ook de eitjes van de 17-027(19 prijzen in 2019) zitten er bij natuurlijk, van de 18-108 de Afdeling overwinnaar met als hoofdprijs de racefiets. Maar ook van alle 1e prijs duiven en TT duiven van het afgelopen jaar, met de jongen ook tien eerste prijzen of zo. Uit al deze duiven heb ik nu de eieren weggepakt. En de eitjes van de twee zonen van de Vechtmachine( van 2019) x hun duivinnen. Maar ook de sprinters 677 en 670 hebben met hun duivin eitjes, en wat dacht u van de twee jaarlingen 638 en 772 met beide 17/18 prijzen. 

Verrassing eieren? 

En ik heb voor een liefhebber die ze hebben wil(verse eieren nog niet verwarmd dus) een 8 tal verassing eieren die zijn met stift beschreven 1 t/m 8 ik weet natuurlijk waar ze uit komen maar de liefhebber niet, die gaat ze eerst maar eens spelen en krijgt dan de info. Deze zijn nog niet weg, dus hier op kunt u nog reageren. Deze zou ik houden... maar gaan nu toch weg, wel snel reageren, de eieren kunnen nog wel een dag of drie vier blijven liggen maar dan moeten ze ergens onder. 

Terug