Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 27 maart 2020

27-3-2020

Goedemorgen allen,

Ik hoop dat u en de uwen gezond zijn en blijven, met het akelige virus wat Nederland en de wereld in zijn greep houd, is het hopen dat het onze deuren voorbij gaat. Ik wens u het allerbeste in deze moeilijke tijd, blijf er met het koppie bij en zorg een beetje voor de ander. We komen er door: Een storm blijft niet voor altijd ! Pas goed op elkaar.

_____________

Wat ik merk aan het aantal vragen dat de duiven mensen toch langzaam aan gaan geloven dat we dit jaar toch gaan spelen. Later beginnen okè , wanneer precies? dat is nog de vraag, maar iedereen gaat er van uit dat we gewoon kunnen gaan spelen, twee weken geleden zag niemand het meer zitten maar ik merk een omslagpunt, het gaat goed komen.

De liefhebbers willen weten wat te doen met de oude en jonge duiven, wat te doen met training, lappen, producten maar vooral wat te doen met het rustig houden van de ouden.

Heel internet staat vol met oplossingen en methodes, sommige heel goed, maar ook sommige slaan nergens op. 

Mij persoonlijk lijkt me het beste voor mensen die ze nu op weduwschap hebben staan.

1 x per twee dagen los

Lichter voeren, Recup van Beyers Elite is nu geweldig met 10% Beute korrelmix, 1 x per dag voeren zou nu best kunnen.

U kunt de oude duiven met de jongen mee verduisteren van laten we zeggen 18.00 tot 08.00 uur, maar u kunt ook tijdelijk het hok wat onaangenamer maken door lakens of iets dergelijks voor de ramen te hangen, daar komt wel wat licht doorheen maar niet teveel, ik kreeg deze tip van een kampioen, hij deed het 20 uur per dag, alleen tussen 12 en 16.00 uur even de zon vrij spel geven. In vroeger tijd deden ze dat met witkalk op de ramen.

Tegen 1 April( mag best weekje later he) de duiven even weer een 7 tal dagen samen laten, in het hok van de weduwnaars met de broedbakken, maar niet langer dan 7 dagen, we willen niet dat ze gaan broeden. Door die 7 dagen samen kunnen er best eitjes komen, in de bak reeds of als ze weer gescheiden zijn in hun eigen hok, gewoon weg pakken of WEG GEVEN AAN JEUGDSPELERS en of BEGINNERS.

Na deze periode terug naar om de dag los en licht blijven voeren en dan weer 1 dag in de week samen, hier zal dat gaan gebeuren op de vlucht methode; Vrijdag avond tonen, in de manden steken, de zaterdag ochtend los voor het huis of als het nog mag een stukje wegbrengen en dan de hele zaterdag lekker samen

En hoe zit het met de BEUTE PRODUCTEN? Ik zie nu duidelijk een verschil tussen liefhebbers, Als ik met enkele kampioenen spreek die het systeem gebruiken, die laten het zoveel mogelijk gelijk, dus het meeste van het schema gewoon blijven doen, ze zijn al bezig met straks, wanneer het los kan. Maar ik spreek ook liefhebbers die nu niks doen, dat kan ook, maar als het los gaat, en het gaat pittig worden ( warmte, afstanden, jaarlingen etc) dan gaan ze het moeilijk krijgen of zelfs niet redden.

Neem nu extra de tijd voor de jonge duiven he !! Geef ze alles om straks een sterke ploeg te hebben. Bij de bestellingen boven € 50,00 krijgt u een flesje Yellow Drops gratis.

Pas goed op elkaar en op uw duiven 

 

Terug