Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 4 maart 2020

4-3-2020

Hoi hoi,

we zijn aan het bijkomen van een mega drukke beurs. Maar bijkomen gaat niet echt, de bestellingen stromen binnen, met grote aantallen gaan ze op de post (DHL). Ik denk dat bijna alle bekende namen nu wel eens wat bestellen of halen bij de winkelier.

Ook uw voerhandel kan alle Beute producten bestellen bij LATAIRE.

Gisteren bezoek gehad van de kampioenen Maarten Huijsmans en Stef Bals, ze namen twee duiven mee, en niet zo maar duiven.... Stef nam een prachtig jong mee uit Evi met drie keer top 20 als jaarling van de afdeling. En Maarten nam All Champions 913 mee, een top duivin die kleinkind is van Prince Esmee, Manu, Porsche 911 en Esmee beteren waren er niet de laatste jaren. Veel duiven bekeken hier, toen nog even bij Kees Hoeben in Wolvega, daarvan waren ze zeer onder de indruk. Kees kweekt alleen met 8+ en 8,5 duiven van het soort Willem Buurstra. En na het eten bij de Thai in Meppel gingen ze weer huiswaarts met 6 jonge duiven. Misschien zit er een goede bij.

Vandaag heb ik een begin gemaakt met het omkoppelen van de Vechtmachine, de eitjes onder een ander koppel gelegd, Hecate 811 weg gepakt en de duivin van Maarten( All Champions 913) achter het rekje bij hem gezet om te wennen. All Champions is gekweekt bij TJ en J Elzinga.

Op de proforma stamkaart die ik gemaakt heb van de Vechtmachine x All Champions lijkt het in ieder geval mooi

Ik lees geen andere sites meer, misschien raar maar lees niks meer. Die uit onze afdeling al maanden niet meer, maar ook de bekenden uit de rest van Nederland lees ik niet meer. Of zoals nu dat iemand me melde dat er iets op staat wat ik even moet lezen. Op de Embregt-Theunis site stond een mooi stukje over LTW en Olympic MG Mix., E.T. zoals vaker geschreven is gebruikt al enkele jaren Beute producten, maar hij mag natuurlijk ook wel eens wat proberen. De Olympic MG Mix blijft natuurlijk, en nu nam hij LTW in plaats van Prange Suppe. Hij had met Bas Thiele gesproken van DHP, en die zei: Echt, T, de LTW is het beste wat bestaat. Kijk naar al die nationale en afdeling toppers, als het niet iets zou brengen zouden ze het echt niet kopen.

Hier zijn de duiven er gister weer even uit geweest, schade 1 duivin dood, 1 doffer dood en 1 duivin met nog maar 1 staartpen( Roofvogels he)

De jongen beginnen mooi te ruien, kopjes kaler en aan de borst hele plukken er uit. Misschien dat ik de tweede ronde toch grotendeels zelf uit wen, plaats genoeg. op dit ogenblik 85 jongen in het oude hok en dan misschien straks nog een deel in het Dumo hok.

Terug