Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 21 februari 2020

21-2-2020

Goedemorgen iedereen

Gisteren was er een jonge duif via een kier in de voliere ontsnapt, de duif vloog naar de grote voliere waar ze geboren is.Vanmorgen zat ze er nog, kijken of ik haar vandaag weer naar het jonge duiven hok krijg.

De ouden gaan er waarschijnlijk vanaf maandag uit, we hebben nog tijd zat, we hebben de laatste zaterdag van Maart de eerste vlucht in afdeling Friesland maar pas twee weken later een "echte" . In afdeling Friesland is altijd veel aandacht voor africhting of training vluchten.

Gisteravond een tafelkeuring gehad met Fabian Wendel als keurmeester. Deze jonge gast is net keurmeester geworden en dit was zijn eerste praatje voor publiek.

Er waren ruim 40 duiven aanwezig, in vier klassen. De winnaars per klasse kregen een mooie Jumbo creditkaart twv € 25,00. Inleg voor de leden was er niet, en kosten voor de club ook niet.

Jaap Bakker had de mooiste oude doffer, de Jeugdleden Robin en Ilse hadden de mooiste Oude duivin, Youri Kormelink had de mooiste jonge doffer en de gebroeders Homma de mooiste jonge duivin. Een opvallende maar welkome uitslag. 

De 25e voorjaarsbeurs volgend weekend te Houten gaat groots worden, en dan zaterdagavond ook nog het Sportgala De Allerbeste

Het pakket(zolang de voorraad strekt) wat we voor de beurs samengezet hebben voor € 100 euro brengt al veel teweeg( Kleine Ltw, Clean Balance, MG Mix en Lecithine olie). Bij de olie mag men ook kiezen voor Colicontrol dus OF OF. en de eerste 50 liefhebbers krijgen er een badzout bij. Iemand stuurde me een bericht dat hij 170 had betaald voor het zelfde... dat kan natuurlijk helemaal niet

Ook de andere producten zullen een aangepaste beurs-prijs hebben, en ja die is alleen geldig in het weekend van de Beurs(25 jarig bestaan)

We wensen iedereen een prettige dag en weekend 

Terug