Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 16 februari 2020

16-2-2020

Goedendag iedereen,

vandaag terug gekomen van een weekje New York, de dochter van Petra met haar vriend hadden ons meegernomen naar de Big Apple, ofwel New York. Een dikke week genieten van super gezelligheid, alles kunnen zien dit keer en alles van me af kunnen zetten.

We zijn op het hoogste punt van New York geweest, bij het 911 monument, bij het vrijheidsbeeld, op Wallstreet, China Town, Littler Italie, Strawberry Field, Soho, Aan de andere kant van het water in New Jersey en Hoboken, we hebben gegeten bij Hooters, bij alle bekende restaurants, we zijn rondgeleid door mijn Amerikaanse vriend Mackenzy Younger, je kunt het niet opnoemen of we zijn er geweest of in ieder geval langs gelopen. Zo,n 16 km per dag hadden we in de benen en dat 8 dagen achter elkaar hè.

En onderweg ruim een 20 stadsduiven gevangen met problemen aan de poten, meestal een soort van visdraad. Ik kon de 20 die ik te pakken kreeg allemaal bevrijden van die nare toestand. Bij twee was het op het nippertje, de poot was bijna afgestorven. Ik heb er veel meer dan 20 gepakt hoor, het was ook een beetje een sport hè. Toen ik voor een mega kerk even ging zitten met een paar broden, kwam er eerst èènm en later een kleine 80, waarvan ik er wel 15/20 te pakken kon krijgen. Ik heb geen duiven gezien met ring, geen enkele, dat was opvallend.

Bij het vrijheidsbeeld liet ik de mensen zien dat je meeuwen ook kon pakken... geweldig, alleen die bijten nog al. Een donkere man die aan het vegen was bij een ijsbaan, zag dat ik er èèn pakte, hij begon hevig te lachen en zei tegen Petra "zal ik er voor jou ook èèn pakken? " Wat een aardige mensen ontmoet, hele gesprekken gehad met vriendelijke mensen van de hele wereld. En wat een vreemde mensen gezien, gister met min 7 nog mensen in korte broek en ontbloot bovenlijf, en een zwervers... onvoorstelbaar. Ze waren allen aardig maar vroegen gewoon op 5 dollar als je ze 1 dollar gaf. En wat ik het ergste vond was de rekening die je moest betalen, waar dan ook, je eet voor $ 100 zeg maar volgens de kaart dan, op de rekening zie je dan staan $ 132,00 , ze doen er eerst de tax bij(Belasting) zeg maar 10% en dan nog 20% fooi, gewoon automatisch, je kunt ook niet weigeren, het is gewoon 100 plus 10 plus 20%( $ 22,00)

en als je het vrijheidsbeeld op gaat betaal je voor de overtocht, dan voor het bezichtigen van het beeld, je kunt er ook in... tot de helft... wil je naar de Crown ofwel het hoogste punt dan moet je nogm,aals $ 20,00 per persoon betalen.

New York is een dure stad, de mensen die er wonen hebben bijna allemaal een dubbele baan of soms drie banen. En niemand werkt 8 uur per dag, iedere werknemer werkt een dubbele dienst per dag van 16 uur en de overige 8 uurtjes per dag is voor het reisen naar huis, eten, slapen en weer naar het werk. en op de twee dagen dat ze per week vrij zijn hebben ze er bijna allemaal een baan bij. Een gewone baan van 5 dagen keer 8 uur gaat op aan de huur, gas, water en licht. De andere volle baan een deel aan verkeer en dan eten en drinken. koop je gewoon iets als een snicker... dan betaal je $ 1,99 plus Tax dus rond de $ 2,10 voor èèn snicker.

Vandaag thuisgekomen was alles perfect onderhouden, Bert Slot, Jim, Willem Heinhuis, Jan Willem Jongedijk hadden de duiven perfect verzorgd en Heleen de katten en het huis, iedereen bedankt. Zonder jullie had het niet gelukt, dank jullie wel.

Bij thuiskomst gelijk begonnen met het weg pakken van de 100 jongen en geent tegen paramixo. De kleur opgeschreven en allen in compustam gezet. Bij de Vechmachine waren de eitjes weer uiitgekomen, heb ze bij een ander koppel kunnen leggen, hij heeft net twee jongen groot gebracht en moet nu maar een beetje bijkomen. 

Geen enkel jong had problemen tijdens het spenen, geen groeistreepjes, geen buispennen of andere rare dingen, gewoon 100 perfect gezonde jongen kunnen afzetten samen met Willem en Jim.

 

Terug