Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 7 februari 2020

7-2-2020

Goedendag iedereen,

Gisteren vijf jongen gehaald bij Kees Hoeben, kleintjes nog, kunnen er zo bij mij bij onder. Ook voor Kees enkele jongen meegenomen, dus ruilen zeg maar. In alle vijf duiven is het Buurstra bloed wat je ziet op de stamkaart. Red Bull, Storm, Commando, Brute Berend, Bellefleur de bekende namen zitten er heel kort bij, Kees heeft ze uit bijna alle toppers van Willem Buurstra. 

Hier zitten nu een ongeveer 100 jonge duiven, ze groeien als kool, eigenlijk sneller dan kool haha. De zakken Beyers premium Kweek gaan er door als water, misschien twee dagen per zak of zo, ik kijk maar niet eens.

Geen enkele afvaller bij de jongen tot op heden, dat is wel knap. Komt het door het zachte weer? Komt het door de goede verzorging en gezondheid? of komt het door dat de wateraders zijn aangepakt door Vincent Hoogerwerf? Zal wel een combinatie van alles zijn.

Hier de gehele dag weer bezig met de voorjaarsbeurs, die begint dit jaar reeds op vrijdag middag. Ik begreep dat Marco Borsato kwam zingen, met hits als dromen zijn bedrog, het spijt me, het is de waarheid en de top hit; Het is nu te laat. Zal me een groot feest worden... nee alle gekheid op een stokje natuurlijk. Maar gezellig gaat het worden natuurlijk. Let vooral op de Beyers stand, daar zal het vrijdag middag tegen 17.00 uur helemaal vol stromen met liefhebbers en sommigen hebben ook duiven. 

Wij hebben zelf niet zo veel tijd om feest te vieren , op de stand is het altijd erg druk, maar dat is een goed teken toch. Dus nu druk aan het inpakken in kratten.Net een aantal dagen voor de beurs komt er nog weer een zeer grote zending binnen van DHP. Tientallen dozen met LTW, Colicontrol, Lecithine olie en de nieuwe YELLOW DROPS van BEUTE. En de vrijdag van de Beurs zelf zal er nog een auto vol Olympic MG mix, Clean Balance, Electroboost, Oogdruppels, Herstel Power caps en Powerpills komen en natuurlijk niet te vergeten de badzout. Badzout word nog wel eens vergeten, maar door de toppers niet hoor, die weten van de Beute badzout wat het Wellnes gevoel brengt en frisse koppen.

Dus hup, nu aan het werk. Druk, druk, druk 

Terug