Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 15 januari 2020

15-1-2020

Goedendag iedereen,

Gisteren de ringen gehaald in de club, en gelijk een hapje en een sapje, was gezellig. Even kennis gemaakt met èèn van onze nieuwe leden Ton Klarenbeek, hij is vanuit Noord-Holland hier komen wonen en is nu lid van p.v. de Vredesduif. Er moest ook nog wat besproken worden betreffende afdeling voorstellen en dergelijke, en natuurlijk kwamen de NPO problemen even op tafel. Over het NPO zeg ik niks meer, niet over het bestuur zelf en niet over de groepen achter de schermen, ze zoeken het maar uit met zijn allen. 

Nog even gesproken over de voorstellen eerlijk spel, opvallend was dat het voorstellen waren die ik al deed een vijftien jaar geleden. Ik wilde ooit 20/30 duiven aanwijzen voor de vluchten bij de oude duiven en 40/50 bij de jonge duiven, die duiven deden mee voor de kampioenschappen en de rest zou dat niet tellen of zelfs niet mee mogen met de container, toen werd het afgewezen, nu zag ik het weer voorbij komen uit de groep "eerlijk spel" Ook een gedachte van mij toen was per adres maar 1 hok te laten spelen, en geen diverse ploegen op namen van de kinderen, of andere familie of teams. Ook dat zag ik voorbij komen. Maar u weet hoe het gaat, straks op 1 April zijn we alles vergeten en gaan we lekker vliegen. Ook het vliegprogramma kwam op tafel , met alle losplaatsen er bij, leuk, mooi maar we weten van de laatste jaren dat dit nooit uitkomt. De eerste of tweede vlucht staan we altijd ergens anders, andere losplaats, andere richting etc. Oorzaak? het weer, geen ruimte op losplaats of iets dergelijks. Ik kijk zaterdag ochtend gewoon op de afdeling site waar ze gelost zijn.

Gister kwam er een vraag binnen van een jonge liefhebber of hij zijn duiven kon laten enten op eitjes, ik gaf hem het antwoord: jazeker, met PMV alleen maakt het eigenlijk niet uit wanneer. Gewoon even een afspraak maken met uw duiven arts en hem nog een keer vragen.

En er kwam een vraag over het kuren tegen het geel, of dat op eitjes moest of op jongen. Ik gaf hem als antwoord dat als ik zou kuren ik het zou doen op eitjes of eigenlijk al voor het koppelen. Maar op eitjes gaat prima. nooit te kort kuren hè , als er op de verpakking staat 7 dagen dan is het 7 dagen of liever nog een dag meer. En met koude is het beter over het voer, water drinken ze minder maar honger hebben ze wel. Of het ook op jongen kon? Ja hoor, geen probleem, wacht dan even tot de jongen graan krijgen, en vraag uw duivenarts dan een geelkuur die op jongen kan. bij BS van de Weerd weten we dat het geen enkel probleem is om kuren met jongen in de schaal. Maar nogmaals, liever voor het kweken of op eitjes, om kleine jongen gelijk aan een medicatie te zetten heeft niet mijn voorkeur.

Ik kreeg vanmorgen wederom een mail of ik een bon wilde schenken, op zich niet raar, ik krijg ze iedere dag, maar van èèn persoon 4 mailtjes in twee dagen is me wat veel. En bij nee, worden soms vragers ook nog boos. Bonnen vragen en of krijgen is steeds moeilijker, de kampioenen kunnen geen 60 extra jongen kweken voor een BBQ of een nieuw dak . De bonnen vrager vanmorgen deed het voor een goed doel hoor KIKA, is natuurlijk een heel goed doel, maar ook daar gaan diverse bonnen van ons per jaar naar toe en dan nog de persoonlijke storting. 

Maar het is natuurlijk geweldig dat mensen zich inzetten voor hun club of zoals vanmorgen voor een goed doel. Ze doen het toch maar even hè. op Duiven.net staat ook een bonnenverkoop van p.v de Vredesduif te Noordwolde. Met de drie belangrijkste bonnen op plaats 1,2,3 maar ...... onder aan staan misschien wel de betere duiven, je weet het nooit. Let even op de jonge duif van Kees Hoeben( Buurstra bloedlijn) en van Sebastiaan Appelhof zelfs vier jongen op èèn bon. Er staat ook een bonnetje van ons ergens tussen, met informatie van twee jaar geleden, maar de koper weet vast dat we in 2019 de beste jonge duif van Nederland hadden op de midfond bij WHZB, en de NPO/Nationaal en een 1e NPO wonnen in 2019 en 10 of 11 eersten wonnen met de jongen en 27 eersten in totaal.  Vooral voor de liefhebbers van de Marathon staan er veel bonnen tussen, goede duiven voor weinig "centen" . Soms koop je misschien een laat jong van een kampioen die het aankijken niet waard is... voor 250,00 en krijg je voor 40,00 van een minder bekende speler een prachtig jong of misschien wel twee. Dus ga even kijken op www.duiven.net bij bonnenverkopen en dan bij de Vredesduif te Noordwolde. LET OP BON 14 en 15 VAN HANS BOS, TWEE KINDEREN VAN EEN TOP VLIEGER OP DE MARATHON, Over een twee/drie jaar zijn duiven van Hans Bos niet meer te betalen ! ( ik had ook gelijk met de Heremans, Zwiers en Jellema duiven)

later meer, het is 11.00 uur ik ga de duiven voeren.

 

Terug