Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 7 februari 2019

7-2-2019

Goedendag iedereen,

vandaag het afdeling Friesland feest, de inloop is reeds om 15.30 uur en het gaat door tot in de kleine uurtjes. Wat ik hoorde van andere jaren is het een prachtig opgezet feest, maar niet alleen dat, ook van alles te doen voor de jeugd en de dames. 

Voor de "buikjes" van de bezoekers is er ook genoeg, waaronder het geweldige ijs van de Saks (Gebroeders Homma) 

Natuurlijk gaan we dit jaar even kijken, Jim onze fijne hokverzorger gaat mee, of gaan wij mee met hem? haha , Dokter Max (Max van der Zwaag) gaat de duiven van de jeugdspelers beoordelen en wat vertellen over het vak van keurmeester.

Hier viel gisteren het spoor der kampioenen in de bus, met een mooie reportage gemaakt door Gerrit Van Eijkenhorst over het winnen van de titel Nationale Asduif jong midfond bij het NPO, maar ook bij WHZB/BOTB van 19-559 musetta

En op het voorblad een prachtige foto gemaakt door Falco Ebben van de Lady,s Leage dames, met Petra er bij om de gewonnen Eijerkamp prijs in ontvangst te nemen. Al met al een mooi Spoor der kampioen dus.

We waren gisteren even op bezoek bij vrienden in Alphen aan de Rijn, gezellige dag, èèn van de mannen had uitgezocht dat bij elke top 10 NPO ( dus vitesse, midfond, eendaagse etc etc) minstens de helft Beute producten gebruikt. En dat de vier testhokken van de Beute producten wel heel erg veel pakken, hij doelde daarmee op Johan den Hartog en zoon, Stef Bals, Maarten Huijsmans, Herman Calon en de familie Eijerkamp. Als iemand anders dat al opvalt, is het toch mooi. En ik kon hem vertellen dat het in èèn categorie zelfs 100% was

Nog even terug komend op de avond van de nationaal kampioenschappen te Nieuwegein, ik had geweldige gesprekken met de heer Duijn uit Heiloo, wat een geweldige man is dat toch. Met Peter Crans uit Den Helder, natuurlijk kende ik hem, maar zo open praten over de duivensport maar vooral het leven , was een hoogtepunt van de avond.  En even een kwartier met de broers Veenstra (Aarnt Jan en Gerrit) en Hidde Luimstra gelachen, ging eerst 1 minuut over duiven en toen over uitgaan, hun toekomst, moppen vertellen en andere "mannen dingen" , geweldig.

Later meer, eerst duiven voeren

 

 

Terug