Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 31 oktober 2019

31-10-2019

Goededag iedereen,

Wat een drukte zo na de vluchten, eerst de duiven op tal gemaakt en in de goede afdelingen gezet. De vliegdoffers in het weduwnaars hok zo ook de vliegduivinnen, beide zitten nu op 30 stuks. De kweekduivinnen mogen ruien in het jonge duiven hok, waar ook nog een paar extra jonge duivinnen zitten die gevlogen hebben.

De kweekdoffers zitten in de grote voliere, op dit ogenblik staan alle bakken open, 40 stuks, maar er zitten veel minder in hoor. Nu vandaag ligt bij de Vechtmachine nog een jong, omdat hij 10 jaar oud is heeft hij altijd een duivin bij hem.

Oude kweekdoffers komen soms moeilijk weer op gang, het is dfan beter ze niet te scheiden.

In het "nieuwe hok" zit niks of althans zat niks. Vandaag zijn daar alle duiven van Herman Gaal in gezet. Hij gaat verhuizen en moet een nieuw hok bouwen, dus tijdelijk zitten alle duiven hier.

Er zijn hier bij kwekers en vliegers diverse uit gegaan, sommigen te oud of niet goed genoeg maar ook enkelen die heel goed zijn maar gewoon wat ouder4 worden. Hiervan kan ik gelukkig een mooi aantal duiven kwijt bij club genoot Yoeri Kormelink. Voor hem een mooie kans en voor mij ruimte... en ze zijn niet weg.

Er zijn hier ook enkele nieuwe duiven bijgekomen, soms kom ik wat tegen waar ik kippevel van krijg. Zo een duivin in zuid Duitsland , een vaaltje, kleindochter van de 802 van Gunter Prange, een 8,5. Maar ook een doffer tijdens het zelfde weekend die in de Ukraine gevlogen heeft op een eenhoksrace, fantastische duif ook 8,5 ook deze nam ik mee naar huis.

En een "nieuwe" doffer, die hier geboren is en nu weer terug is, de doffer van 2018.. kweekte dit jaar 4 jongen waarvan 3 een eerste prijs speelden, dat is ongelofelijk goed natuurlijk, dus ook deze 339 (Made for Speed) is weer terug.

Hoboken van 2014 en Shakira van 2015 zijn met hun dochter mee gegaan,  Musetta 19-559 werd 1e Asduif van Nederland midfond jonge duiven in WHZB/BOTB. Nu nog even afwachten op de nationale npo kampioenschappen en de Pipa ranking. Beide ouders van Musetta zijn afstammeling van de Vechtmachine.

Afgelopen maandag kwam Pieter Veenstra en zijn beide zoons even kijken naar de duiven hier, Musetta, Lucinde, Gail/Triple Ace, Lakshman en nog een paar. Opvallend vonden ze de nestzus van Lucinde, deze 962 is lang niet zo goed maar haar beide kinderen woinnen een eerste prijs dit jaar als jong, dat is natuurlijk wel heel opvallend.

De Vechtmachine vond Pieter misschien wel de fijnste duif die hij ooit zag, ongelofelijk wat een topper. En Gail, de 13-929 die Triple Ace werd in de Fondclub werd door de zoons van Pieter bestempeld als misschien wel de mooist gemaakte dagfond duif die ze zagen. Dat vond de heer Kaier ook trouwens

Vanmiddag even op bezoek geweest bij de heer Boonemmer uit Wolvega, deze 96 jarige duiven coach had 104 duiven nog en die moesten terug naar 12 koppels. Een 80 stuks moeten het pand verlaten dus, sommigen 10/12 jaar oud. Ik hoop dat ze een goed plekje krijgen ...

Vanavond de stamkaarten gereed maken van 63 duiven die ik dit jaar weg gaf, voor goede doelen maar ook en eigenlijk de meesten aan liefhebbers die gewoon een scheut vers bloed kunnen gebruiken. Ik vind het leuk om te doen, liefhebbers die het niet meer zien zitten of niet aan de bak komen zijn erg blij met enkele duiven en hebben weer motivatie.

Afgelopen week sprak ik een Duise speler hij had bij een vader en zoon uit het midden van het land naar de prijs gevraagd van jonge duiven, het viel hem niet mee € 5000 per stuk. Hij vroeg toen aan mij wat een broer of zus kost van Lucinde of Musetta ik zei per koppel 400,00 , maar mensen kopen liever voor 5000 die zijn twintig keer beter toch.

200 euro per stuk vind ik veel geld, maar 5000 moet dus 25 keer beter zijn.

Ach ja, ik gaf ook weer enkele jongen gratis weg aan een beginner enkele weken geleden, nu vertelde hij dat hij er enkele had bijgekocht( niet bij mij natuurlijk) voor maar 1200 per koppel, het waren uit kinderen van toppers. Goede keuze denk ik, gratis hier uit eerste prijs duiven en dan voor 1200 ergens kopen. 

of die andere man nog iets gaat schrijven over de winnaar WHZB/BOTB jong midfond, nee denk het niet

Zondag avond a.s. komen enkele begin twintigers hier op de koffie, ze willen duivenles hahaha, ik zal het ze vertellen... De mooiste hobby die bestaat.

later meer

 

Terug