Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 15 januari 2020

15-1-2020

Goedendag,

Hier begonnen we dit jaar vroeg met verduisteren, het had geen zin want het uur was er nog niet bij(zomertijd)

We begonnen om 16.00 uur tot 08.00 uur met verduisteren, dat was niet goed volgend de kenners, het was te lang

Later gingen we reeds om 15.30 verduisteren tot 23.00 uur, was niet goed volgens sommige kenners

We stopten ze 19 maal in de mand voor kleine stukjes, kleine afstanden dus, was niet nodig volgens de kenners

We enten ze gelijk bij het spenen en na 6 weken nog een keer, had geen zin zei men

Toen we met de langste dag begonnen te belichten van 05/23.00 uur deden we het ook gewoon overdag, was niet goed zei men, om overdag te lichten.

Toen de eerste vlucht kwam deden we er elke week een 15 minuten bij, dus 23.15 uur, 23.30 uur etc, had geen zin zei men

We hadden de jongen gewoon bij elkaar, moest gescheiden vertelde men mij, dit ging zo niet

De week voor de laatste vlucht ging ik ze scheiden( voor èèn vlucht op de deur), dat ging niet goed vertelde men mij, altijd een slechte vlucht die eerste.

De 559 werd na een paar vluchten een keer gehaald op zondag uit Wieringerwerf(Andere kant van het ijselmeer), wegvliegers doen het niet zei men.

Maar ondanks al deze fouten volgens de kenners hebben we de beste jonge duif midfond van de afdeling en van het land !! in WHZB/BOTB en de nationale competite 

Oh ja, en het koppel is samen gezet volgens de Beute theorie, en de moeder heeft nooit gevlogen en is aangehouden omdat ze zo "mooi " is. Dus niet de bekende goed x goed theorie van de kenners, de moeder vloog nooit buiten.

Al met al ben ik blij dat ik gewoon mijn eigen kop volg en niet luister naar vast goed bedoelde adviesen van kenners.

En deze Asduif van Nederland kreeg elke zaterdag en zondag Clean Balance door het water, drie dagen LTW per week door het water waarvan een dag samen met CVS, kreeg twee dagen per week Olympic MG Mix over het voer soms met lecithine olie of soms Colicontrol. En kreeg de laatste weken een Herstel power capsule, een powerpill en een paar oog druppels.

En coli? , nee jonge duiven ziektes kreeg ze niet, geen enkele, men zei me namelijk toen ik ging verlichten... nu komt de coli, toen ik ging rijden: nu komt de coli, toen ik ging spelen: nu komt de coli, toen de verduistering weg ging: nu komt de coli, toen ik veel ging lichten: nu komt de coli, one eye cold, vliesje etc. En toen ik het lichten stopte bij de laatste vlucht: nu komt de coli, ik wacht nog steeds.

____________ we koppelen de vliegers vroeg in december, ze brengen jongen groot, wanneer er een ei bij ligt van de tweede broed pak ik de duivin weg, die gaat dan naar haar eigen hok.

De doffer brengt de jongen groot, dat was niet goed volgens sommige kenners. 

Hier koppelen we de duiven niet weer voor de vluchten, ze staan dus gelijk op weduwschap, dat houden ze niet vol volgens de kenners.

De duivinnen zitten gewoon los in hun hok, niet opgesloten, gaan na iedere training binnen in het weduwnaars hok, zien dus iedere dag hun broedbak. De duivinnen krijgen het zelfde voer als de weduwnaars, zelfde samenstelling en zelfde hoeveelheid. De duivinnen krijgen veel hennep en handen vol pinda,s, alles kan niet volgens de kenners.

De lampen branden overdag vanaf begin Mei, ze hebben weinig ventilatie, hebben schelpen zand op de grond en een handje kattebakkorrels(Stof) en ik maak maar èèn keer per week schoon.. kan niet volgens de kenners.

Gelukkig kwamen ze goed, pakten diverse TT plekken waaronder een 1e NPO, en raakte ik hoegenaamd geen oude duiven kwijt. Dus hoe goed moet het dan gaan als we hier alles volgens de regels gaan doen?

Groetjes

Terug