Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 8 september 2019

8-9-2019

Goedendag iedereen,

Gisteren een natour vlucht gehad vanuit Bierges 260 km. Jonge en oude duiven. Het was weer een bagger vlucht, in de club tegen 311 duiven met 61 mee  1,2,3,5,6,7, in de afdeling op papier tegen 12.256 duiven 11,23,27,51,57,73, etc en 36 van de 61 in de punten. Wat natuurlijk zeer slecht is.... volgens Jeen dan he. Ik ben er wel blij mee hoor, door dat er west in de wind zat kwam de westzijde van de afdeling er niet aan te pas. Dat is met oost in de wind bij ons het zelfde.... Omdat we met afdeling 10 gelost werden kwam onze afdeling niet voor bij de snelsten, ik denk laat ik precies zeggen wat sommige willen horen.

Gistermiddag had ik op facebook een leuke actie gestart, ik heb bij de beste vliegduiven 22 jongen liggen, die gaan volgend weekend gratis weg naar andere liefhebbers. Nu dacht ik dat er wel een paar zouden reageren maar er waren er via facebook, watsapp en messager 187 stuks. Nu heb ik ze vanmorgen bekeken, een beetje gekeken naar jongere spelers met mooie toekomst, fanatieke liefhebbers etc. Iedereen kun je niet blij maken natuurlijk.

Nu gaar er 4 naar Lorenzo Zijlmans, 4 naar Edwin Deijkers, 2 naar Siemen van Limburgen, 2 naar Patrick Elsbergen, 2 naar comb Meulmeester, 2 naar Sebastiaan Appelhof, 2 naar Onno Everts, 2 naar Bjorn Bakker en 2 naar Jeroen van Waveren.

Toen we gisteren om 16.00 uur klok gingen afslaan waren alle 61 duiven reeds terug, ze waren zeiknat, de eersten zeker, maar in een poep en een scheet allemaal terug. Ze hadden dus geen last van de regen. Op het moment van vallen stond het blank, en toch er door komen, vind ik knap.

Vanmorgen heb ik de jongen gescheiden.... we hebben nog 1 vlucht te gaan, dus een gokje. Ik kreeg gisteren en vandaag enorm veel berichten van mensen met succes met Beute producten en Beute selectie, te veel om op te noemen. De mooisten zijn van liefhebbers die 1 of 2 jaar geleden nog zeer slecht vlogen en veel jongen kwijt raakten, door de selectie van de kwekers en vliegers hebben ze nu alleen kunnen kweken uit duiven met een 8, en die zijn allemaal blij, minder kwijt en beter presteren. De super resultaten met Beute producten bij Timmermans, Hok Huijsmans, Eijerkamp etc etc ziet u zelf wel toch.  Als er een jaar is wat het verschil maakt is het dit jaar wel, zwaar jaar, veel duiven achter gebleven, maar de Beute producten gebruikers in verhouding allemaal goed, zeer goed tot super gepakt. op 60 km tot en met 1300 km.

Nog èèn vluchje volgende week, zal wel weer bagger worden, ik hoop dat ik èèn in de punten klok, en dat Jeen uit Veenwouden niet weer zoveel voor me klokt.

Terug