Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 19 augustus 2019

19-8-2019

Goedendag iedereen

Vandaag zijn de duiven dus in Arlon gelost 355 km voor hier.

Toen ze los waren, en we zagen de wind, hadden we het er nog over met mannen uit Donkerbroek/Oosterwolde, omdat we niet gezamelijk gelost zijn met afdeling 10, en omdat er verder geen duiven in de lucht zitten... kan het wel eens een 0252 feestje worden. 0252 is de club uit Oosterwolde waar ook Donkerbroek bij speelt.

Met een gezamelijke lossing met 10 hadden ze namelijk overal gezeten, ook in het midden en of westen en polder, maar nu wist je van te voren, Oosterwolde/Donkerbroek.

En zoals verwacht vallen volgens mij ongeveer de eerste 20 van de afdeling in die club, natuurlijk ook goede duiven... maar je kunt toch niet zeggen dat het nu opeens de besten van de afdeling zijn? Nee, door ligging en wind.

Nu lijkt het met de wind naar het oosten te gaan deze week, dus volgende week meer de westzijde en de polder, dan hebben ze daar de beste duiven.

Zaterdag een beetje ophef over het niet mee spelen van Maarten Hakvoort van het voormalig eiland Urk. Ik had er wat van gezegt, lees mijn stukje maar van vrijdag. En henk Douna van vanderstouwe/Douna had er wat over op papier gezet. Mijne was vragend, onwetend maar respectvol, die van Henk Douna was harder veel harder.

Maar u weet hoe het gaat, liefhebbers die mijn stukje lezen en die van Henk.... die gooien het op een bult en bellen Maarten op: Beute maakt jou, Urk en het geloof belachelijk.... 

Tja en wat gebeurt er dan? Maarten had geen van beide stukjes nog gelezen, maar de bellers hadden hem toch wat boos gemaakt en kreeg ik dus een preek( mijn excuus vast voor het woord) van 26 bladzijden..... 

Wij zaten net in Den Haag, een vriendin heeft de zeer ernstige ziekte kanker en was net terug uit het ziekenhuis  ( Buik chemo spoeling), en ik krijg dus die berichtjes achter elkaar... 

Ik natuurlijk in verweer, dat staat er niet Maarten, heb je mijn stukje wel gelezen? , wie schrijft vaak aardige en of leuke stukjes over Urk? Maar er was even geen land mee te bezeilen , De bellers hadden gezegd BEUTE ZEGT: 

Ondertussen krijg ik een apje van Henk Douna, die wist nog van niets, het ging over hoeveel ik er mee had op Arlon etc. Ik zeg, ik krijg net een boos berichtje van Maarten... Hij zegt "dan zal ik het ook wel krijgen, want op mijn site staat ook wat...

Ik had die van Henk Douna nog niet gelezen. dus snel even gedaan, wauw, hard ja dat wel. Dus ik knippen en plakken en naar Maarten op de Ap.

Toen Maarten die gelezen had... tja, dat is andere koek. Heb ik mijn tekst van vrijdag ook maar geknipt en geplakt en naar Maarten gezonden..

Toen werd het heel anders, de liefhebbers die belden... hadden dus de tekst bij Douna gelezen en de softe versie bij mij... maar BEUTE HAD HET GEDAAN.

Nu kennen we natuurlijk dit soort figuren, het zijn namelijk altijd de zelfde soort mensen, die even bellen met die, en even bellen naar die, ff lekker stoken, aandikken, en van een mug een olifant maken. Het zijn de minder begaafde en of jaloerse mensen onder ons, of toch diegene die eens een laag cijfertje kreeg met een keuring. Soms komt er nog een Groot Blik supermarkt bier bij of een fles Berenburg, en dan gaan ze los...

Maar aan het eind van het verhaal, Ik pijn in mijn kop, Maarten pijn in zijn kop, Henk denk ik ook. Onze vriendin te weinig aandacht, en dat dankzij dit soort figuren.

Dan denk je, okè , alles uitgepraat, Maarten en ik weer elkaars vriend, dan komt er vast een soort sorry van de bellers toch, of naar Maarten, of naar mij? nee joh natuurlijk niet.

En nog even wat.... De Witte Reus wasmiddel van enkele jaren geleden... was toen de beste die er bestond, Witte Reus schoner dan schoon( door en door schoon)...  Nu 10 jaar later zijn er diverse betere schoonmaak middelen voor de was toch?, zelfs witte Reus is elk jaar beter en beter, nu nog schoner.. Vernieuwde samenstelling, verbeterde formule etc.

Ziet u nu op de reclame op tv nog reclame voor de Witte Reus van 10 jaar geleden?? Nee natuurlijk niet. Ze maken nu reclame voor de Witte Reus van 2019, die is namelijk beter !!!

Denk even aan het verhaal over de Prange Suppe en de LTW van onze schoolmeester.

Ze ( Ja ze) bellen mij namelijk ook met van alles en nog wat, ook hier een archief vol, ach man ophouden nu met dat gezeik.

Maar vandaag, morgen of anders volgende week komt er gewoon weer iets van ... 

PS de duiven kwamen goed vandaag, we spelen de eerste in de club en hebben denk ik wel een mooie serie, even afwachten nog want de toppers van Dijk en Homma melden er maar 1 en ik 20.

En twee hadden nog niet gemeld, de èèn moet werken en de andere is wat ouder en kan niet melden. Dus misschien zijn we niet eens eerst haha.

Ik had drie duiven mee, die vrijdag ook mee waren, mijn tweede en derde waren hier van

 

Terug