Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 5 augustus 2019

5-8-2019

Hallo iedereen,

Wederom twee aanvliegers vandaag, jongen van afgelopen zaterdag vermoed ik, zal ze zo even door bellen.

Zaterdag op Vierzon 5 duiven mee en 4 in de punten, en nog mooi op tijd ook. op 692 km afstand, om 18.43 uur, 19.25 uur, 19.39 en 19.39. Om 19.45 uur gingen we naar het Dicky Woodstock festival, we konden niet wachten op de 5e . Later bleek 4 bij de eerste 20 in het nationaal inkorfcentrum.

En alle duiven thuis, dat is ook wel weer mooi. Op de natour beginnen we met 1,3,4,8,9,10 etc Jammergenoeg geen vlucht met de jonge duiven

Vanmorgen druk geweest met al de maitjes en berichtjes over afgelopen weekend, al die mooie prestaties met teletekst duiven, eerste prijzen en series in Nederland en Belgie mede door Beute duiven producten.

Dit jaar zien we een enorme sprong bij marathon spelers die LTW, Olympic MG Mix, Lecithine Olie en de capsules zijn gaan geven, de laatste jaren natuurlijk al enorm veel top prestaties op de lange afstanden. Maar dit jaar is het explosief, marathon spelers zijn open tegen elkaar en zeggen het als ze ergens succes mee hebben.

Nu maar hopen dat we as weekend( sorry zaterdag) eens een gewone mooie vlucht met de jongen hebben. Afgelopen zaterdag wederom zwaar bewolkt, de jongen krijgen het niet voor niets dit jaar. Maar als ze een engel op de schouder hebben komen ze allemaal thuis toch.

Gisteren even de afsluitdijk over geweest, er zat een jong van enkele weken geleden( Bierges) in Wieringerwerf.

Morgen, dinsdag maar eens kijken wat we op de natour doen, en wat op de jonge duiven vlucht. Ik begreep dat we naar Duitsland gingen( alleen de naam, verder gewoon Zuid), Zullen veel minder jongen zijn, ik begreep dat Urk niet wilde spelen als we Duitsland in gingen en ook in omgeving Zwaagwesteinde sprak ik al twee: Als we naar Duitsland gaan doe ik niet mee, dat zou jammer zijn toch. Op Vierzon hadden ze daar ook bijna niks mee, het duiven bolwerk van Friesland met de beste duiven van Nederland en dan nog geen mand aan duiven mee... twee lokalen.

Net ( 19.30 uur) iemand aan de lijn uit Afdeling 10, afgelopen zaterdag de helft van de jongen weg op de natour. Het kan dus toch, natour, augustus, korte afstand en 50% weg.

Groetjes

Terug