Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 30 juli 2019

30-7-2019

Goedendag iedereen,

vandaag de jonge duiven mee gehad naar Deventer, omdat we afgelopen zaterdag geen vlucht hadden leek het me goed om ze een vluchtje te geven.

Gisteravond heb ik reeds vroeg de 50 jongen in de mand gedaan in het clubgebouw, ik was de eerste dus weet niet precies hoeveel er waren.

Ze kwamen goed naar huis om 09.06 de eerste zag ik op het klokje en de echte laatkomer, de allerlaatste was er om 10.50 uur. Die had zich waarschijnlijk vergist.

Ze kwamen zoals bijna altijd terug van het noordwesten. Geen duif komt eigenlijk meer van de goede kant, ach een oude op de dagfond nog wel eens over het huis uit de goede hoek maar eigenlijk alles vanuit het Noordwesten. 

Ik sprak vorige week iemand van de W.O.W.D die ook met gps dingen werkten( op de rug of poot bij een duif), en die zei ook al, de meeste duiven tegenwoordig pakken de westzijde, vroeger zei men altijd het oosten, maar nu blijkt dat eijgenlijk de trek meer langs de weszijde ligt. En de duiven van Friesland komen vaker vanuit de polder zeg maar, en vroeger leek het wel of ze meer de zwolle, meppel hoek volgden. Maar over vlieglijnen, trek of dat soort dingen kun je eigenlijk niet meer praten, mensen zijn tegenwoordig gelijk boos.

Nu ook weer in onze afdeling, een strijd tussen Urk en omgeving en Friesland of andersom, ik probeer het niet meer te lezen, de hele sport gaat kapot door gezeur en negatief gedoe,

en het ergste is vaak nog: het is altijd de schuld van die ander.. In de duivensport zegt bijna niemand, het is mijn fout, sorry, of je hebt gelijk, nee bijna iedereen praat voor hem zelf en over hem zelf. 

Op internet( dat is het wat de duivensport kapot maakt: INTERNET !!!), nu weer over Urkers die een eigen auto willen of al hebben, die weg willen bij Friesland tenzij ... en aan de andere kant hoor ik steeds de Friezen, die zeggen : De polder? opdonderen Friesland is voor Friezen. Waar gaat het om he, gewoon duivensport, vogels die je op reis stuurt en die weer naar huis komen, en dan zo een haat en nijd. En dan ook nog eens opvallend dat de mensen die het meest vergevinggezind moeten zijn, zijn het het minst. De hele duivensport gaat kapot, door de zelfde onderwerpen als de maatschapij. 

Zo jammer allemaal, we hadden het zo mooi kunnen hebben, een mooie grote afdeling, misschien wel met 10 samen en dan nieuwe rayons maken en een mooi vliegprogramma, met zoveel mogekijk 1 vlucht per week. En de jonge duiven ruim later beginnen. Maar zover komt het allemaal niet, door de haat en nijd die er in afdeling 10 en 11 heerst komt er echt niets samen, dat gaat nooit lukken. 

Ik had het gehoopt, gedacht ook. We denken over, eerlijk, minder duur, gezamelijk, spreiding etc etc, maar IKKE IKKE zitten op diverse plekken van Noord Nederland. En het jammere is steeds, de IKKE IKKE mensen denken ook gewoon dat ze gelijk hebben... en dat is niet zo, cijfers of getallen hebben gelijk, emoties nooit.

Met gezamelijke vluchten zien we mooie spreidingen, maar je moet het wel willen zien, en altijd aan eerlijk blijven denken, en dat is voor veel niet mogelijk.

Duivensport, het is prachtig hoor. Afgelopen zaterdag een prachtig stuk in het NRC over vriendschap met je duiven, over duiven die altijd weer thuis komen etc etc, daar hoor je niemand over, zelfs in eigen club niet. Een paar weken geleden een vlucht "De Beute Arlon vlucht" niemand ziet het, niemand zegt iets, maar wel:

Samen met 10 nooit !!!

Samen met 11 nooit!!! 

Die afdelingen zijn ....

het NPO bestuur moet weg...

Zal wel om de handel zijn...

Top hokken maken alles kapot

de duiven hadden nooit gelost mogen worden

Het is de schuld van..

Wij kopen zelf wel een vrachtwagen..

En dan nog al die schelwoorden.

Van de week ging het over Orange.. kreeg ik van een groninger die bij 11 speelt de tekst te lezen, horten, stoten en stotteren.. wat heeft dat nu met duiven te maken, ik stotter ja, en wat zegt dat over mijn duiven of over wat ik schrijf? Een paar weken geleden kwam hij nog met bloemen en zijn excuus aan bieden, nu een paar weken verder ... ach,

Internet... Vroeger was alles beter.. als je boos was moest je of bellen, schrijven of ergens heen gaan. Nu zit je alleen in je huis en dat is erg genoeg... maar te schelden op iedereen, zonder nadenken op Enter drukken en zend, of Save, Apply and Close Window

 

Terug