Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 27 juli 2019

27-7-2019

Goedendag iedereen,

Deze week veel te warm geweest om ook maar een letter te kunnen schrijven hier, mijn excuus.

Geen vluchten dus, lijkt me een goede keuze, vooral voor noord nederland. Er ligt een band tussen Den helder en Arnhem ongeveer, daaronder kans op westen wind, daarboven oost en bloedheet. Nu 10.20 uur op zaterdag ochtend is het hier al weer niet uit de houden. En in het zuiden begint het aangenamer te worden.

De duiven van Orange zijn gister wel gelost, en een paar waren gister avond door, die dus voor het donker hun thuis basis hebben bereikt. Zeer knap vond ik het van Peter Koekman uit Ameide die had er twee zelfs. Hier in afdeling 10 en 11 kwamen de eersten vanmorgen, het gaat nog niet hard, Koopman en Mast Schepers hebben er natuurlijk èèn maar verder net nog nioet een 3e in afdeling 10. In afdeling 11 vallen ze ook niet hard maar meestal net iets beter dan in 10, hier waren er net vijf. In ons NIC was nog geen duif, maar ik weet ook niet hoeveel er gezet waren eigenlijk. 

Hier vanmorgen de jongen laten trainen, vrijwillig hoor net als bijna altijd. Toch een uur ruim, de helft was zelfs even weg. Nu de duivinnen er uit vanaf 09.15 uur( nu 10.25 uur) ik zag ze een keer overkomen net, dus zal ze zo maar binnen halen.

Gisteren alle jongen een naam gegeven beginnde met een M. Waarom een M? omdat ik in 2007 begonnen ben met een A dus is het nu de tijd voor M. 58 stuks zitten er in het hok wat vliegen kan, een paar anderen zitten in het gewonden hok.

Als u de tijd heeft vandaag haal even de NRC krant vandaag, een mooie reportage over de duivensport er in. Twee weken geleden hier gemaakt.

Vanaf morgen gaan we weer beginnen aan een week met duivensport, minder warm en vast en zeker een vlucht met de jongen volgende week. Ik begreep dat er een fondvlucht is voor de oude duiven en een korte vlucht, natour en jonge duiven, een midfondvlucht voor de jongen is er volgens mij niet, nog even een keer goed kijken.

Groetjes en geniet van uw weekeinde

Terug