Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 29 juni 2019

29-6-2019

Goedemorgen iedereen,

De duiven te Chimay zijn er vroeg uit, 06.30 uur op 337 km.

De jongen hebben geen vlucht vandaag, door de hitte afgelast. Wel hebben we een trainingvlucht op dinsdag morgen.

De verwachte aankomst vandaag is moeilijk te zeggen vandaag de wind blaast uit oostenlijke richtingen, stel dat ze 1400 mpm pakken dan is het 10.31 uur hier. In principe moet de polder en het westen van Friesland hogere snelheden maken dan hier aan de oostzijde, maar op dit ogenblik ( 08.35 uur) is hier bijna geen wind. En kraakhelder blauw.

In het water zit Clean Balance en Electrolyt, gelijk bij thuiskomst al. en Vandaag ook reeds de Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie bij thuiskomst, ze moeten volgende week in principe weer mee en het is kort dag, vooral met die tragere en uitgestelde vluchten van de laatste weken.

Er zijn hier 36 duiven mee. Enkele goede duiven zijn thuis gelaten waaronder Lucinde en twee van haar zusjes, ook de 8e Npo Troyes van enkele weken geleden is thuis gelaten. Wel zijn er een aantal duiven mee die hun laatste kans hebben, tussen de 7 en 10 kansen gehad en te weinig prijzen dan worden ze vanaf aankomende week niet meer gespeelt. Of het moet een duif zijn met weinig prijzen maar wel kop. Vanaf volgende week gaan er dan ook veel minder mee.( 10 a max 20)

Gisteravond het hok flinki nat gemaakt aan de binnenzijde, het was te droog, dat zie je aan de duiven, aan hun borstkleur, hun droge snot en manier van trainen. Vanavond als het mee zit rook ik het hok nog een keer uit.

En vanavond of anders morgen krijgen de duiven een druppel in de ogen en een herstel power capsule, dit vast voor volgende week.

De jongen doen het goed, nog steeds geen ziekte gehad maar het kan maar zo, in onze club waren de afgelopen week toch wat problemen. Dus ik houd ze in de gaten.

Later meer, eerst koffie en dan de aankomsten, we kijken vast naar het westen/noordwesten, daar zullen ze weg komen.

Succes

Terug