Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 26 juni 2019

26-6-2019

Goedemorgen iedereen,

Gisteren even naar dokter Wolff geweest met vier jonge duiven. Drie ervan waren vorige week maandag op de africhting van Zwolle achtergebleven maar zelf terug gekomen op dinsdag of woensdag. De vierde jonge duif die we mee hadden was geland in Staphorst en had daar een paar dagen gezeten.

De eerste drie waren brandschoon zoals altijd gelukkig, de vierde duif had ornithose, verder zag ze er prima uit. Dokter Wolff gaf haar een prikje tegen de ornithose(DHS). Wormen, coccidiose en of geel hadden ze geen van allen.

De duiven hier zien er heel goed uit, maar toch heb je duiven die door wat voor reden ook afhaken. Twee duivinnen van 2014 speel ik niet meer, 1 kwam zeer gewond thuis en de andere was geland in een centraal hok.

En er zijn natuurlijk duiven die gewoon niet goed genoeg zijn. Ze krijgen het zelfde voer en andere zaken maar zijn gewoon niet goed genoeg. Maar bij deze laatste groep: de duiven die het niet doen zijn ook vaak hele andere oorzaken. Soms zijn ze gewoon niet blij met hun bak of hun partner, of hebben ze problemen met de buurman o.i.d. Niet altijd is precies te zeggen waarom een duif het niet doet.

Zo verder eerst koffie

Terug