Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 20 juni 2019

20-6-2019

Goedemorgen iedereen

Het viel niet mee afgelopen maandag. De jongen waren reeds 18 x in de mand geweest en dat zonder problemen. Nu maandag gingen ze niet naar de polder maar naar Zwolle, dus een iets andere richting. Al vroeg liet ik daar 81 jongen los, natuurlijk pas na 15 minuten "staan". Ze wilden er graag uit, zijn het al gewend. Bij thuiskomst was er nog geen duif. Na een uur begon het druppelen, eerst de oude lokduif... en daarna de jongen. Om 18.00 moest ik even in de club zijn voor het inmanden van een africhting vlucht, Toen waren er nog maar 30 jongen thuis. Na thuiskomst nog 2/3 denk ik . Dus ik miste avonds nog zo,n 50 stuks. Van de meest strakke en gezonde jonge duiven u ooit zag. Super gezond, dubbel geent, 6/7 keer bekeken door dokter Wolff, Vincent Schroeder en Henk de Weerd. e 18 keer in de mand geweest voor deze maandag.

De andere ochtend zat er 1 duif op me te wachten om 07.45 uur..... 1. Maar daarna begon het vallen, het liep de gehele dinsdag door, ook gewoon tijdens de warme uren, het bleef gaan en gaan. nu donderdag morgen 08.00 uur zijn er 67 zelf thuis gekomen en 4 gemeld, dus  71 van de 81, en zelfs net om 08.15 viel er weer 1 dus staat de teller op 68 duiven zelf thuis gekomen.

Gisteravond allen door de hand genomen, een herstel power capsule opgestoken en een Powerpill en toch maar een geel tablet. Natuurlijk waren de duiven die woensdag( gister dus) kwamen licht en de kluts kwijt. En dan heb je even vieze mest omdat de gal productie wel door gaat.

Het was even akelig, 81 jongen in de mand en tegen 22.30 uur een 30 thuis..... maar nu donderdag morgen ben ik blij, de meesten zijn terug, en de vier gemelden komen vrijdag of zaterdag( eerst los gelaten buiten de woonplaats melder om te kijken of ze nu zelf thuiskomen, anders ga ik ze halen).

Ik denk dat ik er nu wel door ben, er zullen nog jongen kwijt gespeelt worden, maar dit leerproces hebben ze gehad. Ze moeten een keer diep gaan zeggen ze toch. Dat hebben ze wel gehad, sommigen hebben echt honderden kilometers gevlogen( te zien en te voelen). nu de computer weer op Wilhelminaoord zetten en zaterdag mee naar Kalkar( een deel natuurlijk, er zijn vluchten genoeg).

Vanmorgen vlogen ze al weer best

later meer

Terug