Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 15 juni 2019

15-6-2019

Goedendag vrienden en vriendinnen

Wat een mega drukke week, dagen van 07.00 tot 21.00 uur in de duiven sport.

Afgelopen week een zeer slechte vlucht voor de leden van afdeling 5, we leven met iedereen mee. Nu een week later hoor ik toch wel goede berichten hier en daar over thuisgekomen duiven. U zult zien, volgende week gaat het mooi weer worden en komen er nog ruim duiven thuis. Die hebben op de velden gezeten, soms onder de luis en of olie, maar thuiskomen doen ze nog hoor. Niet alles, dat weten we, maar veel wel. En we houden de moed er in toch.

Hel veel liefhebbers gesproken deze week, tientallen, sommige met geweldige resultaten het afgelopen weeklend, maar ik vond eigenlijk dat ik niet te veel moest schrijven over de fantastische uitslagen op zaterdag en hier in noord op zondag i.v.m. afdeling 5. U kunt me een rare vinden, maar ik leef met die mannen en vrouwen mee, en praten over successen kan dan heus later.

In ieder geval zag ik op Pipa weer enorm veel Beute producten gebruikers, ben ik blij om en trots op.

Een duivin van afgelopen zondag zit in een centraal hok, duif van 2014. Nu ben ik van mening dat centrale hokken heel goed zijn, sommigen en gelukkig de meesten zelfs perfect. Maar als een duif van 5 jaar oud op uw hok komt, probeer dan eerst even zelf te melden. Natuurlijk ben ik blij dat "Hope" opgegeven is. Toen ging het een beetje fout, ook mijn schuld hoor. Ik neem meestal iets mee voor de melder, een potje, bloemen of wat dan ook, ook wel eens een boek of zo. Nu schreef ik: dat ik moest uitzoeken wie nu de opvanger is en dat ik hem zou gaan bezoeken( kan op mijn komst rekenen) als ik in de buurt ben. Ik bedoelde om ook hem, als is het via een centraal hok iets te kunnen geven. Maar door de manier waarop ik het schreef: Kan op mijn bezoek rekenen... ontstond een gedachte dat ik erg boos was en wel even "op bezoek zou gaan"... dat is natuurlijk niet zo, als u mij kent, weet u dat ik dat nooit zou doen. Maar ik begrijp de verwarring, mijn excuus. 

Nu 13.00 uur op zaterdag de 15e. Ik heb nog niet gekeken maar hoop dat de duiven zo los gaan in Rethel. Vanavond bezoek uit Belgie , gezellig, misschien even mee naar de club en morgen misschien muziek feest in Meppel bezoeken.

Op Rethel hebben we 31 duiven mee, ik had in het unikon 40 gezet, want ik twijfelde ergen tussen 25 en 40 stuks. Naar aantallen kijk ik niet meer, dus 31 werden het. 30 is beter zeggen ze dan, maar 3,1 duif moet ik toch wel kunnen klokken.

De anderen zijn op een africhting vanuit Deventer dacht ik, zullen ook wel los komen straks. en dan nog een paar thuis, zere poot, klap gemaakt, zere vleugel door roofvogel etc. en een duif thuis die misschien volgende week een stukje verder moet vliegen.

Al met al een 50 duiven in de lucht onderweg naar Wilhelminaoord. 

Vanaf morgen ga ik het echt weer iedere dag doen, ik bedoel een stukje maken voor hier in het dagboek. Ik heb nog wel wat nieuwtjes..

Succes vandaag en geniet

Terug