Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 6 juni 2019

6-6-2019

Goedemorgen iedereen,

Zo nu en dan een bui vandaag, zaterdag vrij goed met wegtrekkende buien, en windkracht 5/6 vanuit Zuidwest, dus een rappe vlucht.

Vanavond maar even precies kijken welke er mee gaan, dit keer ook doffers natuurlijk, met wind op staart en de tweede Eendaagse fond speel ik ze, vooral de jaarlingen. Omdat de wind uit het zuidwesten gaat blazen, en de afstand niet lang is( 556 km) is het minder zwaar dan een normale midfond of pittige vitesse vlucht. Duiven met een bouw van Vitesse/Midfond types kunnen vanavond ook mee.

Veel vragen gehad over de Herstel Power Capsules en Powerpills. Die kunt u vanavond bij het inzetten gewoon tegelijk opsteken. Bij zware vluchten mag dat natuurlijk ook al op woensdag avond, maar 500/600 km met staartwind is 1 keer voldoende, ook omdat de duiven in het systeem ook al MG Mix en Lecithine olie over het voer hebben gehad

De jongen zijn er vanmorgen uit gegaan om 07.40 uur, snel even bij de mest gekeken... lijkt allemaal prima. Ik sprak gisteren met iemand uit omgeving Beilen, hij had de jongen ziek, lagen doden in het hok. Twee rondes bij elkaar ingezet, de jongsten begonnen en een paar dagen later 25% dood. Ik hoor het steeds vaker, jongen die zo dood uit het schapje vallen, een dag dik zitten en hup dood. Een medicatie van Henk de Weerd schijnt aan te slaan. Ik ben er doodsbang voor. Vorig jaar had ik duiven hier zitten van een andere melker voor opvang.. mis, bleken paramixo te hebben, ik gelijk mijn late jongen laten enten, maar toch al enkele besmet. Nu ent ik of laat ik enten gelijk bij het spenen en zes weken later nogmaals. Dat gebeurt me niet weer.

Het is nu 08.25 uur, ik zie nog geen jongen, maar even buiten kijken, later meer.

PS vergeet u ook niet de duiven een oogdruppel te geven vanavond met het inzetten... even eerder beginnen dus

Terug