Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 26 mei 2019

26-5-2019

Goedendag iedereen,

Gister dus Troyes gehad, prachtige vlucht voor ons de Beute duiven en de Beute producten.

in de afdeling tegen 7372 duiven pakken we de 1e en 8e en hebben 19 van de 27 in de prijzen en de laatste om 18.45 uur thuis klepje dicht.

In de hele lossing met afdeling 10 samen waren 13.673 duiven ook daarin hadden we de snelste duif.

De duiven kwamen geweldig, er was helemaal niets aan te zien, alsof ze achter Zwolle gelost waren. De eerste viel zo hard dat ze de spijltjes liet knallen BOEM

De tweede was even de weg kwijt en bleef even zitten maar de derde tot en met de 27e kwamen en vielen weer als raketten. Ik begreep op internet dat er nog wat duiven weg waren in de avond, hier gelukkig niet alles thuis met klokafslaan.

Ik had door de wind gedacht dat ze iets meer in de afdeling 10 zouden pakken, maar de eerste drie zaten precies in het midden, gebroeders Kruisweg en Ankie van der Tuin(Anton Koning). Van de hoek Coevorden en zo had ik series verwacht maar dat was minder.

Ook mooi voor mij was dat de Beute producten gebruikers zoveel beter pakten dan gemiddeld. Meer thuis in de avond en veel mooiere series, op deze eerste krachtmeting was het opvallend, in het hele land trouwens.

In Brabant begreep ik dat de kortere vluchten erg traag verliepen, de duiven kwamen matig en achterblijvers. Maar ook hier waren de andere dag de meesten wel thuis.

Op deVitesse hadden we hier de 24 Doffers mee, die hadden zoals reeds eerder gemeld op dinsdag en woensdag Fungi Poeder van Tollisan gehad door de LTW en LTW & CVS. Of ze daarom zo goed kwamen weet ik niet natuurlijk maar met 4 bij de eerste 10 was het opvallend goed. en de drie getekenden bij de eerste 4. De drie getekenden op de fond waren alle drie te laat trouwens. We hadden 19 prijzen van 27 duivinnen en de drie getekenden gemist, raar maar andere afstand andere duiven denk ik.

Ik werd gebeld door tientallen mensen, en kreeg honderden felicitaties, iedereen bedankt. Mooi vond ik ook de felicitaties van de gebroeders Kruisweg die nipt tweede waren( hebben wederom een top seizoen). Hij vroeg me nog hoe ik dat deed met die capsules en powerpills: Ja de ouden op donderdag bij het inzetten een herstel power capsule en een powerpil en de jaarlingen op woensdag en donderdag het zelfde. Of het echt nodig was op Troyes weet ik niet, en of het iets te maken heeft met de uitslag weet je ook nooit zeker, maar zoals Evert Jan Eijerkamp tegen me zei: Het heeft in ieder geval niet geschaad.

Ik wil graag iedereen bedanken voor de mooie woorden en felicitaties, echt honderden, bedankt echt super bedankt. En ik wil graag de marathon succes wensen bij het begin van hun seizoen, nu dinsdag moeten ze inmanden voor hun eerste krachtmeting. Ook in noordwolde gaat het los dinsdag, ik ga maar even kijken denk ik, altijd mega gezellig.

 

Terug