Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 21 mei 2019

21-5-2019

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Ik hink op twee gedachten, over de forme van de duiven. Ik zie dat ze strak zijn, gezonde koppen, goed vliegen maar ik zie deze week( laatste twee dagen) weinig dons.  Ik kijk er volgens mij eigenlijk nooit naar, maar nu het er minder ligt dan anders valt het me op. In mijn beleving is er andere weken veel meer. Op zondag ochtend gaat hier de krabber door de hokken, altijd extreem droge mest en veel dons. Maar nu zat ik vanmorgen te kijken... en ik zie weinig. Ik hoop dat ik het me zelf aanpraat. haha. zal we spanning zijn voor de eendaagse fond. Ik hou u op de hoogte betreffende dit "Dons verhaal"

Vanmorgen heb ik de jonge duiven even in de mand gehad, ik telde er toch 87, al gaf de klok steeds 85 aan. Meestal vallen ze zo hard dat het unikon systeem het niet kan bijhouden. Maar in ieder geval ik telde er 87 ( 5 x 17 plus 2). Ik heb ze los gelaten aan het einde van het zwarte weggetje hier achter. Dat is nog geen kilometer denk ik. Eenmaal uit de mand en op hoogte waren ze ook al thuis. Heeft het zin hoor ik u denken, geen idee. Maar ik ga er dit jaar werk van maken, veel opleren, mand ervaring, er als er dan straks aantallen weg zijn heb ik er in ieder geval alles aan gedaan.

Vorige week dinsdag met de jongen bij dokter Wolff geweest, hij zei dat hij nog nooit zulke schone kelen en of luchtwegen gezien had bij jonge duiven. Nu hoop ik dat hij dat niet bij iedereen zegt haha.

Ik had de Vechtmachine ook mee, die had wel een beetje het geel. Twee dagen een belgamagix opsteken leek de Dokter een goed plan.

Gisteravond op de bank met diverse melkers zitten appen. Over de vluchten prestaties, wat te doen en wat zeker niet te doen. Die jonge gasten die top presteren zoals gebroeders Dekker, Maarten Huijsmans en Arnold Paalman en dan wat ideeen uitwisselen met Oliver Sabol. En ondertussen even met Henk de Weerd( respect voor het feit dat hij er altijd tijd voor maakt).

Maarten ging verder op de vitesse en midfond, de eendaagse fond is niets voor hem zegt hij, misschien kan ik hem nog overhalen eens mee te doen aan het eind van het seizoen.

Arnold Paalman is druk met zijn jongen, nieuwe start, mega fanatiek en werkzaam bij Eijerkamp, ziet dus iedere dag die fanatieke jongens als Kees en Oliver.

Vandaag is de geleende duivin van combinatie Traas retour naar Zeeland, vorig seizoen won een kind er uit hier de fiets met een 1e van de afdeling. Bedankt dat de duif hier mocht verblijven.

Vanmorgen een maitje van misschien wel de beste speler uit Belgie van de laatste jaren, ik kende hem/hun van naam natuurlijk. Hij liet weten erg onder de indruk te zijn van de Beute producten, ze hadden het een tijdje aangezien en hadden toen besloten het ook in te zetten. eerst op èèn deel van de hokken maar nu toch de laatste 1,5 jaar op alle hokken. "al onze vroege prijzen krijgen nu jouw producten, en ze zijn zo snel terug" , dat laatste snapte ik eerst niet helemaal maar hij bedoelde : terug op gewicht en in vliegconditie. Aan het eind van het seizoen zouden ze er op terug komen. 

16.45 uur nu, ik ga naar buiten, de duivinnen gingen er uit om 15.45 uur, eens kijken of ik ze al zie langs komen, ze krijgen super weduwschap van Beyers en dat een uur volle bak. Veel eten kan wel maar dan moeten ze ook veel trainen anders worden ze vet en lui.

laters

Terug