Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 11 mei 2019

11-5-2019

Goedemorgen iedereen,

update 13.40 uur . De duiven zijn onderweg, ik verwacht ze tegen 14.20/14.30 uur hier in Wilhelminaoord. Toch veel vraag om te melden, tja natuurlijk meld ik. Niemand hoeft te kijken. Is juist extra leuk voor de duivensport, ik hoop met de jongen straks automatisch te kunnen melden(A). 

Maar ik ben wel een voorstander van meld plicht, iedereen binnen 15 minuten melden. En als je ziet dat je meer duiven bij de eerste 10 zal pakken dan meerdere er op zetten. Vorige week een knal uitslag van de gebroeders Homma, knap. Het had voor de leden beter geweest dat ze hun 2,3,4e duif ook hadden gemeld dan was de stand juister.

Vanmorgen de jongen bekeken, allemaal tot in de puntjes bekeken. 1 duif heeft drie pennen gestoten, de rest niks, raar he. Had er vandaag NA SELECTIE 88 stuks. Ik hoopp strakls na de vluchten nog een 30/40 te hebben.

Iedereen succes

_______________________________________________________________

De duiven zijn vandaag in Quievrain, 321 km ongeveer. De eerste midfond vlucht. We hebben 49 duiven gezet in de club waren 444 duiven.

De vrachtwagen is er meestal rond 19.10 uur, en gaat dan 19.20 uur, maar hij gaat nu enkele minuten later omdat Jubbega en Bontebok bij ons aanleveren. Ik begreep dat hun leden vonden dat ze op een andere plek in de container moesten om gelijke kansen te hebben als noordwolde en Oosterwolde. Ze gaan een jaar kijken hoe het gaat, of ze beter mee kunnen komen, of in ieder geval gelijke kansen hebben. Ik vind het prima, als je in èèn rayon speelt wil je ook aan de zelfde zijde van de auto zitten. Het gaat soms maar om seconden toch. Dus goede keuze. Nu afwachten of het uit gaat maken, ik hoop het voor hun.

De duiven van iedereen zagen er prachtig uit, ik denk dat we nog nooit zo een gezonde ploeg hebben gehad als club zijnde als dit jaar. Of het nu de rappe mannen zijn of de lange afstand liefhebbers, alle duiven zijn in orde.

We brengen u vanavond op de hoogte van Quievrain, ik begreep dat we niet meer moesten melden op de blauwband dat was de doodsteek voor de duivensport volgens Peter van L. uit Z. Dus doen we dat maar niet meer, we willen niet meewerken aan het verdwijnen van de duivensport.

Er is vandaag een fiets te winnen, ik hoop dat de leden van Friesland allemaal hebben gezet.

Gistermorgen bezoek gehad van Wim Huisman uit Grootegast, goede speler, vooral straks op de dagfond. Heeft duiven van Pieter Veenstra en Jacob Poortvliet. Was gezellig. En van vader en zoon van der Laan uit Veendam, Evert had twee jongen voor me mee gebracht, hij had een doffer te leen en keer hun stamduivin kwamen daar twee jongen van terug. Twee blauwe witkoppen.

Net even gekeken op PIPA bij de beste prestaties Nederland, U moet ze zelf insturen , doet u dat niet komt u er nooit op, voor reclame is het prima natuurlijk. Ik zag weer een flink aantal BEUTE PRODUCTEN gebruikers, Ik had van vorige week reeds 41 berichtjes maar zag nu toch 14 die ik nog niet wist, iedereen gefeliciteerd.

Terug