Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 2 mei 2019

2-5-2019

Goedemorgen iedereen,

Ik zat me vanmorgen weer een beetje te ergeren, duiven verkopen is prima, niemand is verplicht te kopen. Bij-producten verkopen is prima, ook hier niemand verplicht te kopen.

Maar die "neppers" , "opruimers" , "opgehaalde achterblijvers" en die opgeklopte reclame rassen ik word er strontziek van. Er zijn zoveel duiven te koop op diverse sites, en wat een ongelofelijke troep. Elke week tientallen duiven die niet meer verdienen dan te worden opgeruimd gaan naar liefhebbers die er de hoop op gezet hebben.

Verplicht te kopen?? nee, natuurlijk niet, maar moeten ze verkocht worden? Nee natuurlijk niet, internet is een plek geworden voor statiegeld duiven, duiven die niet thuis komen worden met een bloemetje of een zak voer gehaald, gaan in de voliere en gaan op internet.

Duiven die van de eerste twee vluchten te laat komen, of spier problemen hebben komen op internet, eerst "achter in de voliere" , eind van het jaar zijn ze geweldig mooi, stamkaart er bij omdat het een broer is van de vader van de nicht van de topper... en hup even een mooie foto laten shoppen waarop de duif slim kijkt en honderden of duizenden euro,s er bij voor de liefhebber.......

Drie keer Teletekst staat er soms bij een duif... dan blijkt het de plaatselijke kabelkrant te zijn die de eerste 10 per rayon plaatst...

En dan dat opgeklopte van tegenwoordig wanneer duiven per rayon of groep gelost worden, duiven gaan naar èèn hoek van de afdeling op de vitesse.. komen met tientallen tegelijk aan, dan zeggen ze op hun site, geweldige uitslag.. ze gaan per groep los.. ze hoeven alleen maar rechtdoor te vliegen in de koppel te blijven en ze hebben prijs..

In afdeling 11 gaan de duiven in èèn keer los vanaf de eerste vlucht, naar alle hoeken en gaten van de provincie en ver daarbuiten, bij ons zelfs Dronten en Biddinghuizen tot aan Ameland, dan is het verloop minder snel, vlucht staat langer open en dan zijn er van die schapen die schrijven: Bij ons zijn veel betere duiven dan Friesland want hier was het in 10 minuten klaar in Friesland 35 minuten.... Ik word er zelf een azijnpisser van..

Zo dat is er uit haha

Wat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet. 

 

Terug