Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 6 april 2019

6-4-2019

Goedendag iedereen,

Bezoekers uit Frankrijk de gehele dag, dus weinig tijd om te schrijven op het dagboek( het is nu 18.20 uur) .

De duiven kwamen gelukkig toch nog vrij om 13.45 uur te Gennep, 57 stuks kwamen richting Wilhelminaoord. Om iets voor drie uur belde Henk Douna met de vraag hoe laat ze kwamen, hij weet dat ik het redelijk kan inschatten. Ik zei: Hier om 15.20 uur, bij jou om 15.30 uur. Het leek weer goed te kloppen. Om 15.18 kwam de eerste. Ze kwamen heel vlot thuis, in een 30 minuten ongeveer een 50 van de 57 stuks. Om 15.50 uur moest ik al naar de club, klok afslaan om 16.00 uur. Gehaast maar op tijd kwam ik aan.

Ze kwamen gewoon heel goed naar huis, ze kennen het spel nog niet natuurlijk maar dat komt met een paar weken wel. Nu draaiden ze nog even. De duivin van Richard uit Almere was als eerste thuis om 15.18 maar ging er als 2e in. Afgelopen jaar op de eerste vlucht ook onze eerste.

Alle duiven vlot thuis, geen achterblijvers.

Ik hoorde toch net van diverse achterblijvers in Nederland en zelfs een afdeling uitgesteld. Had ik niet verwacht, het weer blijkt niet te voorspellen. Misschien moeten we gewoon naar 08.00 uur los !

Er staat een stapel dozen achter in de schuur, och och, wat een bestellingen. Liefhebbers zien gelukkig wie de goede producten verkoopt, producten die ik ZELF gebruik. ;) 

Terug