Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 30 maart 2019

30-3-2019

Goedemorgen allen,

De duiven staan in DUIVEN(Bij Arnhem-Duitse grens). Ze gaan er nog niet uit, nader bericht rond een uur of 10. Gaat een prachtige dag worden.

Zo eerst maar even het hok schoon maken, dan staat alles fris en fruitig als de duivinnen terug komen. Er zijn 30 stuks mee.

Nu gaan na het schoonmaken de motivatie bakken omgedraaid worden en komt de schaal er in. In het motivatie bakje hebben ze ook hun nest en jongen gehad. Vandaag zien ze alles terug.

De motivatie bakjes hadden een andere naam; Beute bakjes... maar dat is nu dus motivatie geworden. Ja zo gaat dat hè hahaha

Gisteren voor enkele leden een jas meegenomen met Beute duivensport en hun eigen naam. Kees, Jan Willem en Herman hebben hem al. Bert, Youri en Kaylin moeten een weekje wachten. Die voor Jim ligt gereed hij weet het nog niet. En die voor Willem kwam te klein aan, grote mannen grote jassen hè .

Erg gezellig gisteren in de club, leden uit Wolvega, Oosterwolde e.o kwamen bij ons inzetten, in eigen club doen ze zulke dingen niet( meestal door te weinig leden die mee doen, komt de auto niet)

Een goed gesprek gehad met de mannen op de vrachtwagen en container, in afdeling Friesland gaat iedere week het water er uit, laten drogen, schoon spoelen en ontsmetten. En de grote baas van de vervoerder maakt zelf de container schoon met de hogedruk reiniger volgens de mannen. Ik zei: maak daar gewoon regelmatig een filmpje van, is goed voor alle tegenstanders en of de groenen. Laten zien hoe het gaat met schoonmaken, voeren, water geven en maak filmpjes van de watergoot en watertank, gewoon zelf al doen.

Water vandaag : Clean Balance

Voer: Premium super weduwschap van Beijers

En verse Beute bak. Ik roep ze binnen met enkele pinda,s . Ik hoor u denken: Het is een africhting .... Ja dat weten u en ik, maar de duiven niet.

Net even een peptalk gehad met Jim, hij had zijn 20 duiven weggebracht donderdag om 16.00 uur, het ging traag, de 19e kwam vandaag. Ik zei: prima toch, maar èèn weg, en welke? Ja, die duivin die ik eigenlijk niet wilde spelen, die kwam als jong ook al slecht. Dus ik weer:  Dus eigenlijk heb je alles terug? , hebben de duiven er veel van opgestoken, en weten ze de weg nu?  Jim: Ja, eigenlijk is het ook zo, dus alles terug, veel geleerd en op naar volgende week. Ik zei nog wel, deze week even èèn of twee keer een 10 km weg brengen en gezamelijk los laten... dan komen ze makkelijk thuis en hebben het goede gevoel in het koppie. 

Jim is 16 en beginner, dus dan is het spannend als de duiven de eerste keer stuk voor stuk worden los gelaten en ook nog uit de richting en avonds mis je er nog 4/ van de 20. 

Maar altijd even afwachten, op zaterdag een slechte vlucht? prima toch. de donderdag er na pas kijken welke nog weg zijn. Alle duiven hoeven toch niet thuis te zijn op zaterdag avond? Als ze maar thuiskomen. Daarna weten ze het hoor. Geen angst na een slechte training of vlucht en niet gelijk stoppen. Duiven die een keer op de eerste vijf of zes vluchten een paar dagen weg zijn worden daarna vaak goeien, die weten wat ze NIET MOETEN DOEN.

Succes vandaag.

 

Terug