Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 25 maart 2019

25-3-2019

Goedendag iedereen,.

Gisteren op bezoek geweest bij Gero en Evelien Dijk te Alblasserdam, ik wilde graag de Theo bekijken, de doffer die twee jaar geleden 1e internationaal Agen pakte. Een schitterende doffer met natuurlijk alles op zijn plaats qua bouw. De doffer was niet aanwezig op de hokken, Gero had hem speciaal gehaald van zijn vakantie adres. Sommige duiven moet je gewoon niet thuis willen hebben... wel willen maar ik bedoel, het kan soms niet. Een andere doffer van 2014( Blauwe vechtersbaas) stond me eigenlijk nog meer aan. In de toekomst zullen deze twee lijnen wel samensmeltyen tot èèn denk ik. Het was mega gezellig, gelachen tot ik bijna in mijn broek plaste, en zelfs buiten kunnen zitten. Een prachtige dag. Bij het naar huis gaan vroeg Gero, kun je dit jong kwijt? , had in zijn handen een blauwe jonge duif van zo,n 17 dagen oud.. natuurlijk zei ik, zo een duif altijd. Bedankt.

Vandaag 13 pakjes bij de post gebracht, je ziet dat het steeds dichter bij de vluchten komt, de mensen worden wakker en warmen op. Liefhebbers die na de voorjaarsbeurs zijn begonnen met de LTW, Clean Balance en Olympic MG Mix zijn het allemaal eens, wat trainen de duiven goed en wat hebben ze mooie koppen en poeder in de pennen.

Mijn duivinnen vlogen vanmorgen in de storm met buien 75 minuten. Moet dat zo lang? nee, maar als ze het graag willen mag het natuurlijk wel. De doffers lang niet hoor, die willen na 20 minuten eigenlijk weer het hok in. er is grote drang om weer naar binnen te gaan, maar een keer een bal er tussen en ze maken het uur toch vol.

Ook de winterjongen vonden de storm geweldig, hoog, hard en uit elkaar op de wind, een prachtig gezicht. Of het niet gevaarlijk was met die storm vroeg een sportvriend. Ja voor kleine jongen wel, maar ouden of winterjongen vinden het prachtig. De kleintjes zitten in de voliere en in bad.

Vanaf vandaag begin ik met het "ECHTE"voer schema, as zaterdag hebben we in principe de eerste vlucht, of het door gaat of ik mee doe weet ik nog niet, maar schema is schema, dus vandaag beginnen we met de vlucht van zaterdag.

 

Terug