Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 21 maart 2019

21-3-2019

Goedendag iedereen

Het mooie weer komt er aan, de duiven gaan in de mand, ook voor u de tijd om met africhten te beginnen.

Zijn uw duiven gezond? nu de tijd nog om even naar een duivendokter te gaan. Zorg dat ze mega schoon aan de start komen. Als de duiven kern gezond zijn of zoals Nanne Wolff het zegt : Brandschoon dan zien dat u het zo gaat houden. Beute producten kunnen daar een grote hulp in zijn.

U kunt gerust bellen als u denkt dat ik misschien het antwoord weet op uw vraag. 0521-382644 graag tussen 10/13.00 uur. Duivensport moeten we samen doen toch. We moeten elkaar verslaan met betere duiven niet met geheimen.

Gisteren om bezoek geweest bij Hilma en Hans Eijerkamp, was erg gezellig. Mooie verhalen, lekker eten bij een plaatselijke pannenkoekenbakker, heerlijk. Voor Hans een pro forma stamkaart meegenomen van een jong uit de vechtmachine x Hecate.

Nog even met de hokverzorgers gesproken, het ging geweldig, nog geen problemen met scheefvliegers, ze knalden door de lucht. Ze maken bij Eijerkamp nu ook gebruik van LTW, Olympic MG Mix, Lecithine olie en de capsules en pills. Vorig jaar met de jongen reeds super successen, nu bij alle duiven en de kwekers.

Hier op de hokken in Wilhelminaoord gaat het heel goed, de jongen gaan als een speer. twee jongen hadden wat problemen die zijn gelijk weg gedaan. Kwamen van een ander hok en hadden moeite met aanpassen.

twee weken geleden werd een jonge zwarte duivin van Eijerkamp gepakt door de roofvogel, ze leek het niet te redden, maar wat zijn duiven sterk, ze eet als een leeuw en geneest geweldig. Voor de vluchten zal het niks worden maar voor de kweek kan het natuurlijk prima.

De roofvogels zijn toch een mega groot probleem hoor, er zijn er veel te veel. Hier in Wilhelminaoord zie je bijna geen enkel vogeltje meer en de iets grotere prooidieren zoals weidevogels zijn helemaal uitgestorven. Ken u de film de birds? van Alfred Hitschcock, zie dat voor u maar dan met roofvogels hier in zuid west drenthe. En de groenen?"de mensen met coltrui, baard, open schoenen, zweterige kleding... die fokken ze extra. dat deden ze ook met de ooievaars in de Wijk bij Meppel... nu geen visje, kikker en of salamander meer.... Tja en Ach.

Ik sta nu buiten en doe het op de GL wijze, ik spreek ze toe en zeg: Foei, mag toch niet... als ze weer een duif pakken. Maar u weet dat : Foei, mag toch niet... niet echt werkt..

Terug