Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 27 februari 2019

27-2-2019

Goedendag iedereen,

As zaterdag ochtend gaan we op weg naar Houten, vier man sterk, mooi team dunkt me.

Om u van advies te voorzien en producten te verkopen maar ook voor een gezellig praatje en soms wat tips en triks. 

Er is al heel erg veel werk gedaan en er zal nog veel werk gedaan moeten worden... maar is dat ook niet bij u? op de hokken? of gewoon in huis? er is altijd werk genoeg toch.

Naar ik begrijp gaat het in Nederland goed met de kweek en de eerste hokken staan reeds op weduwschap, ook daar hoor ik bijna alleen positieve berichten.

In duivenland zelf is het wat minder positief, maar is dat niet altijd? , en door de zelfde mensen? Steeds weer : dit gaat leden kosten.... Laat die leden die op de wip staan dan vast gaan... , dan blijft er een mooie ploeg blije mensen over.

Straks na de eerste vlucht is alles weer koek en ei, dan gaat het weer over duiven, nu over de meest rare dingen.. brrrr

Hier heb ik net voor de tweede keer de ouden los, Gisteren mee begonnen. nAlles weer in het hok, nu wachten op de eerste roofvogel aanval.

Hebben we afgelopen winter gedaan wat we zouden doen? ter bescherming van onze duiven? ...... Dan moet het goed komen, als u wederom niets gedaan hebt gaan er veel slachtoffers vallen. Ieder jaar meer lijkt het. Hier zijn er nu een stuk of vijf jongen opgegeten, de ouden... nog even tellen.

Tot morgen

Terug