Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 15 januari 2019

15-1-2019

Goedendag iedereen,

Het vliegseizoen is nog niet begonnen, we zien het vooral op internet. De strijd om IKKE IKKE is in volle gang. Het NPO is samen met de Afdelingen druk met de toekomst bezig. Om de sport te behouden maar zelfs om het meer leden in de toekomst te bezorgen. En ze zijn zeker op de goede weg. Het is 2019 dames en heren, geen 1970 ! Totaal andere tijden, moderne inzichten, internet, gps systemen, jeugd, computers, etc etc. Willen we de jeugd er bij betrekken dan moeten we ons in 2019 wanen ! en niet blijven plakken in 1970 zoals veel oudere liefhebbers willen. Ouderen willen het houden zoals vroeger... DAT KAN NIET. Dat hebben we jaren gedaan en daarom is het aantal leden zo klein geworden ! Wat we deden was dus NIET GOED. En iets wat niet goed is moet weg, vernieuwen of aanpassen. Dat zijn ze nu aan het doen.

Toen ik nog bij Shell werkte, en ik hoorde dat er iets nieuws kwam, een nieuwe computer of een nieuwe actie was ik een week ziek van te voren reeds. Maar na enige tijd het nieuwe te hebben gedaan, zei ik altijd : Hadden we dat maar veel eerder gedaan.

Vernieuwen is een grote angst voor velen, ook voor mij. Maar na een tijdje zeggen we: Het is beter zo, gelukkig deden we het, ik zou niet meer terug willen.

In de tijd dat er nog geen internet was moest je na een vergadering om mee te praten, nu zet iedereen van alles op social media.... ook veel mensen die echt van niets weten, dingen niet begrijpen of soms zelfs maar wat blazen omdat ze in hun luie stoel zitten met een flesje bier. Duivensport op dit ogenblik is dalende in aantal leden... laten we er eens ALLEMAAL de schouders onder zetten. De nieuwe ideeen zijn goed, de samenwerking tussen afdeling Zeeland en het npo laat zien dat er mooie plannen zijn. De ladies leage is geweldig, het nieuwe vlieg programma opgemaakt door de secties( door u gekozen) bied mooie kansen. Natuurlijk zijn er wel puntjes om bij te schaven... maar laat dat aan hun over.

Bij ieder nieuw NPO bestuur wat we de laatste 50 jaar gehad hebben beginnen enkelen( meestal de zelfden) de andere dag al weer met zagen aan de stoel poten van de bestuursleden. En nu met dat internet nemen ze veel mensen mee in hun negatieve spiraal. Maar lees u zelf eens in, ze zijn echt heel goed bezig. 

Hier in de afdelingen 10 en 11 zijn ze bezig met samenwerking op grote schaal dat is GEWELDIG. Afdeling 10 is weer terug naar èèn afdeling en heeft een nieuw bestuur en dat is GEWELDIG. Zo zijn er overal mooie grote LICHTPUNTEN !! Zie ze, ervaar ze en geef ze een kans. 

Geniet van uw eigen duiven, help beginners om uw heen, bezoek eens een oudere melker of juist een jeugdlid. En breng de duivensport MOOI naar buiten.

En zet vooral uw IKKE IKKE aan de kant, over een paar jaar is er dan geen IKKE meer dan is er NIETS, NIETS, en dat komt hoofzakelijk door IKKE IKKE.

Hier komen iedere week liefhebbers, van grote bekende tot kleine onbekende, beginners, en mensen die zo matig presteren of pech hebben dat ze willen stoppen, die probeer ik dan weer op het paard te zetten. Soms een motivatie speech, soms een potje of een duifje, het gaat er niet zo om wat, maar help, geniet, wees blij met onze prachtige sport en GENIET

Terug