Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 31 oktober 2018

31-10-2018

Goedenmorgen iedereen

Volgens mij was ik èèn van de eersten die schreef over de mega hokken. Ik gaf er ook een oplossing voor. Nu weet ik ook wel dat het er niet door komt, vooral niet als ik het schrijf... Maar het gaat nu toch echt de verkeerde kant op hè .

Net kijk ik even op Pipa, niks mis mee, een goede site, met vaak goede duiven te koop en veel info te vinden, maar 815 duiven van Gaby Vandenabeele te koop SLAAT HELEMAAL NERGENS OP, in drie delen dat dan weer wel ...... We zijn in de duivensport helemaal de weg kwijt, ik schaam me soms dood om te moeten uitleggen aan "gewone mensen" hoe de duivensport van volkssport is uitgegroeid tot een belachelijk iets.

Het zou een redding voor de duivensport zijn wanneer op èèn erf, maar èèn hok mag spelen, dus geen "nepleden" gewoon op èèn erf, èèn hok. ! en dat met maximaal 40 duiven oud en 80 jongen( en dan ben ik nog ruim, liever nog 20/40).

Gewoon voor de vluchten je 40 ouden opgeven met ringnummer, en een week voor de eerste vlucht je 80 jongen opgeven.

Daar begin je mee te spelen, en bijzetten MAG NIET, extra duiven inzetten als invlieger MAG NIET, JE MAG GEWOON NIET MEER DAN 40 DUIVEN SPELEN OP DIE VLUCHT ! Raak je duiven kwijt? JE MAG NIKS BIJZETTEN !, geen reserve duiven !

Dus ben je na enkele weken wat kwijt door roofvogels of op de vluchten, dan MAG JE NIET BIJZETTEN ! 

Er zijn meerdere mensen die nadenken over de massa hokken en hebben oplossingen, sommige goed sommige slecht.

Mijn idee is hard ! ik weet het, maar volgens mij moet het zo.

U mag wel 800 duiven hebben... maar gewoon niet meer dan 40 ouden zetten, ringnummers VOOR DE VLUCHTEN OPGEVEN, andere ringen komen gewoon NIET IN DE VRACHTWAGEN en NOOIT OP WELKE UITSLAG OOK.

Ik weet dat mijn idee er nooit door komt, maar een keer uiten hoe ik het diep van binnen zou willen... mag toch?

Terug