Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 25 oktober 2018

25-10-2018

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De laatste dagen weer leuke mensen mogen ontvangen hier in Wilhelminaoord. Van oude rotten in het vak tot jeugdspelertjes van 6 jaar oud. Een ieder doet zijn of haar best om een zo goed mogelijke verzorging te geven aan de duiven.

Ook vandaag donderdag de 25e weer fijne duiven gezien. Goed gemaakte fondduiven van Kartsten van Sloten bijvoorbeeld. Helemaal uit de stad groningen naar Wilhelminaoord gereden. Je kon het gelijk al zien, vorig jaar geselecteerd en alleen met de 8-tjes gekweekt en bij de jongen zaten plaatjes van duiven.

Gisteren hadden we hier een jeugdspeler uit Friesland, Pascal had een prachtige duivin de 666. Hij had er ook wel een fijne doffer voor maar het kon nog beter vond ik. Ik gaf hem een rechtstreekse van Arie Bustraan mee voor de kweek.

De 7 doffers die ik uitleende aan de heer Klijnsma uit Joure nog eens bekeken, afgelopen zomer had ik ze zo in de voliere gedaan. Nu even bekeken met Willem, alle 7 goed, maar èèn was zo ongelofelijk mooi geworden ( laatjes 2016 uit de vliegers). Een zoon uit Haspeslagh , och och, zulke zie je zelden. Die doffer op de kweek gedaan en de andere zes even in ander hok gedaan. Alle 7 hadden een 8 of 8+ en die ene dan een 8,5 en..... GESCHUPT als de Vechtmachine.

Denken aan de toekomstige kweek, ieder jaar beter kweken is het doel, en dat kan alleen met prestatie duiven naar de kweek te zetten, en duiven uit de besten en dan ook nog eens geweldig van bouw.

Gisteren een gesprek gehad op facebook, ging over marathon duiven, de besten, vooral de Asduiven zijn geweldig van bouw. Overal zie ik ze, de echte kopprijs duiven, en dat meerdere jaren achter elkaar, die zijn altijd prachtig om te zien en voelen. Korte arm, goede spieren, zijde zachte pluim, goede ogen en ook vaak een goede rug, al is de rug in mijn ogen het minst belangrijke. Bij èèn liefhebber zijn rode soort pakte ik ze er niet uit, ook bij iemand anders met die duiven, zo ontzettend slecht van bouw dat ik gewoon schrok. Teletekst duiven en super slecht van bouw, in al die jaren en jaren, nog nooit gezien, super marathon duiven die zo slecht van bouw zijn. Er moet wel een perfecte computer in het koppie zitten, anders kan het niet. 

Terug