Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 23 september 2018

23-9-2018

Goedendag iedereen,

Gisteren de laatste vlucht van het seizoen gehad. Het werd een enorme waaier, jammer eigenlijk, fijner was geweest dat de duiven konden afsluiten met een kopwind vlucht. Maar het was niet zo, en dan weet je dat èèn club de uitslag in beslag neemt en dat was ook zo. Oosterwolde neemt de totale top 20 van de afdeling in beslag. Hun eerste duif maakt 1695 mpm. Om dat uit te leggen, de andere zijde van de afdeling maakt 1446 mpm ofwel 250 mpm minder snel. Dat kan volgens mij alleen in onze afdeling, omdat het grote ijsselmeer in de weg ligt. Ook dat rayon A1 moet inzien dat wanneer we met afdeling 10 gelost waren, heus de eersten in Oosterwolde waren gevallen maar door het totale uit elkaar trekken er veel minder verschil zou hebben gezeten, dan hadden namelijk diverse duiven ruim voor Zwolle al de afslag west genomen. Nu zijn ze puur èèn hoek van de afdeling in gedreven. Ik snap dat het moeilijk in te zien is, maar het is wel zo, wanneer we ook op de Vitesse al gezamelijk zouden vliegen, trekken duiven veel eerder uit elkaar en zal het verschil in mpm lager zijn.

Ook hier kwamen de duiven allemaal van achter terug, soms zag je een paar duiven gaan, ik floot, je ziet dan dat er èèn er uit wil maar toch mee gaat, en dan minuten later komt de zelfde duif pas terug.

Als we in onze club de uitslag bekijken , in de top 10 staan twee jonge duiven, èèn van Jan Willem en èèn van mij, de rest oude duiven van de gebroeders Homma. Op plaats 11 zien we nog een jonge duif van Kees Hoeben. De ouden hebben de hele uitslag opgeblazen( door de staartwind), en knap dat het team Jongedijk, Hoeben en Beute een jong hebben voor de ruim 70 jonge duiven van de gebroeders Homma, dus we kunnen niet anders dan tevreden zijn.

Ik heb nu twee jaar niet met ouden gespeelt op de Natour, dan zie je toch dat je de serie mist. Die ouden vliegen niet zo ver mee richting Donkerbroek, die hebben het eerder door. Maar na kampioen met de jongen en tweede kampioen op de natour ben ik toch uiterst tevreden over de geweldige ploeg jongen die ik over heb ( 42 stuks) Ik denk dat zo,n 35/36 stuks blijven zitten voor volgend seizoen, dus een mega ploeg jaarlingen volgend seizoen.

Zeer opvallend met deze ploeg jonge duiven, voor de vluchten met een fout gelopen africhting van de afdeling ben ik 50% kwijt geraakt, daarna eigenlijk nooit een duif weer, alle vluchten, alle thuis. Wel eens een paar dagen te laat, maar geen duif meer echt weg. Zelfs alle gewonde duiven zijn later weer ingezet met succes. Ze zien er geweldig uit, ben echt super in mijn nopjes met deze ploeg toekomstige jaarlingen.

ik heb èèn duif..... die alle vluchten is meegeweest, en geen enkele prijs gewonnen heeft, en èèn duif met maar èèn schamel prijsje, dat zijn echt de twee opvallende duiven, alle andere duiven hebben het goed tot heel goed gedaan. De duif met èèn prijsje is een gekregen duif, maar de duif zonder prijs.... is zo een geweldig mooie... ongelofelijk dat deze geen enkele prijs heeft.. maar hij blijft wel zitten. ;) 

Morgen, maandag de 24e krijgen de jongen geen eten, ik wilde dat vandaag doen, maar had al voer in de bak...toen ik er aan dacht.

Vanaf nu vliegen de duiven niet meer uit , in de voliere voor een bad om de dag komen ze natuurlijk wel, maar verder is het ruien en rust.

Nu eerst 7 of misschien wel 10 dagen CLEAN BALANCE, dat zet ze terug zuiver ( Vlaams) en om de dag Olympic MG mix over het voer. Ik ga er nu nog beter op letten, ik wil een perfecte rui, zelfs een paar milimeter langere 9e en 10e slagpen kan volgend jaar al het verschil maken tussen een 1e en 2e prijs.

Terug