Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 5 september 2018

5-9-2018

Goedemorgen vrienden en vriendinnen,

Nog steeds heerlijk duivenweer, de jongen hebben goed gevlogen. Natuurlijk niet meer zo uitbundig, dat heeft te maken met de rui. Tijdens de rui voelt een duif zich niet helemaal geweldig zeg maar. Er moet natuurlijk ook veel gebeuren, we willen nog dat ze op de uitslag komen, maar we willen ook dat ze een prachtig nieuw verenpak krijgen, En daar tussen in moet je balans weten te vinden.

Hier gaan donderdag nog ongeveer 20 a 30 jongen mee, maar denk eerder richting de 20. Ik kijk gewoon welke enige kans maken, de duiven die teveel pennen laten vallen of de licht gewonden speel ik niet meer. Ook afgelopen zaterdag was er toch weer een gewonde, een middenvoets botje deze keer.

Wij als afdeling Friesland gaan wederom naar Quievrain, de derde keer achter elkaar. Dus 321 km nogmaals. De week er na, en dat is dan de laatste hebben we Morlincourt en dat is ongeveer 430 km.

Je merkt dat het selecteren gaat beginnen, diverse liefhebbers hebben vragen over hoe, wat en waar.

De meeste mensen zullen hun vliegers op prestaties selecteren en aanhouden of opruimen. Dat kan heel goed hoor, maar bij kwekers of nieuwe duiven is het soms iets moeilijker. Over afstand geschiktheid krijg ik ook veel vragen, en als ik die kan betantwoorden doe ik dat graag.

Er komen ook vragen waar ik niets zinnigs op kan zeggen, ik geef dan meestal een naam of nummer van iemand die dat wel kan. Zo probeer ik dan toch iets te doen.

Geniet van uw duiven, uw familie en het nog mooie weer.

Terug