Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 augustus 2018

20-8-2018

Goedendag iedereen,

De jongen vanmorgen lekker gevlogen, dik uur en dat is voor maandag ochtend prima.

De laatste van zaterdag is er nog niet, valt me tegen, had haar toch verwacht, de stand is dus 40/41 gebleven.

As zaterdag zitten we in Quievrain, en de beide weken er na ook. 321 km en dan op donderdag inmanden.. Ik heb begrepen dat we volgend jaar alle eendaagse fondvluchten op dinsdag in gaan manden, en de vitesse en midfond op woensdag, dan heeft de vervoerder wat extra tijd.

Vanavond is er dus een avond op papendal, vitesse midfond spelers zullen er met grote aantallen wel zijn denk ik.

De grootste groep spelers in ons land zijn de Vitesse Midfond spelers en juist uit die hoek zijn er te weinig die zitting willen nemen in het bestuur(Sectie) Maar ik begreep dat er nu toch liefhebbers gevonden waren, dan kan ook deze groep van start.

Persoonlijk ben ik al weer druk bezig met volgend jaar, gek eigenlijk hè , nog druk met de jongen bezig, en nu al denken aan volgend jaar. Met selectie, koppel vorming en gerichte aankoop.

Ik heb van Eijerkamp twee geweldige duivinnen gekregen van de nieuwe Olympiade, zeer blij mee. Vijf duivinnen zijn uit de vliegploeg gepakt en op de kweek gezet en een doffer.

Ik denk dat de ex-vlieger (Hangover 14-734) tegen een Nieuwe Olympiade gaat, de 734 komt ook uit een Eijerkamp duivin(11-305) met diverse eersten en een 1e Sector NU

Verder is er nog een geweldige vliegduif met 9 eersten ons hok komen versterken, een Belgisch sprint wonder.. maar die is hier tijdelijk..

En wat ook regelmatig zal gebeuren dat ik tijdens het keuren een supertje tegen kom, die dat hier blijft, voor vast of tijdelijk.

Vroeger, en dat is alles voor 2007 wilde ik alleen zuivere Janssens, dat had vader Arnold altijd, dus na zijn dood in 1999 deed ik het zelfde, zuiver Janssen anders niet op het kweek hok.

Na 2007 keek ik er niet meer na, goede duiven, super van bouw en prestaties, al komen ze van Mars, maakt me niet uit, goede moeten het zijn en die echte goeien zijn ook goed van bouw.

 

Terug