Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 6 augustus 2018

6-8-2018

Goedendag iedereen,

Een nieuwe week met nieuwe kansen.

De oude duiven hebben het gehad, en dit seizoen weer heel best gedaan

met op vijf ! vluchten teletekst mag ik zeker niet klagen, dat doe ik dan ook niet.

En de jongen komen op de laatste drie vluchten zeer goed naar huis. Ik had zaterdag 3 jongen voor de eerste keer mee, 088,418 en 397, helaas is de 397 niet terug gekomen. Het was ook een echte test voor haar, ze trainde niet bij huis, was erg gewond geweest en moest dus een keer getest worden.. helaas kwam ze niet thuis. Wel kwam er een duifje extra mee, de 413 was enkele weken weg, en vond het hier toch leuker.

Ik doe bij de jongen niets speciaal qua rui, motivatie of standen. Ik laat iedereen doen wat hij of zij graag wil. Natuurlijk werk in met de lampen, die gaan NA iedere vlucht een 15 minuten langer aan, op dit ogenblik branden ze van 05/24.00 uur. 

Wat ik bij jonge duiven erg belangrijk vind is dat ze uitgroeien tot goede JAARLINGEN, ze krijgen alles wat hun hartje wil qua voeding en bij bijproducten. Erg belangrijk is nu wat extra VITAMINEN, ik gebruik natuurlijk mijn eigen CVS, in principe gaat het door het water op woensdag( dus ja ook door de LTW) maar ik geef het ook wel eens op dinsdag. extra vitaminen maken gewoon mooiere jongen en dus mooiere jaarlingen. Ook de OLYMPIC MG mix is mega belangrijk, ik wil jaarlingen met turbo spieren en de MG Mix helpt daar gewoon bij( net als training en aangeboren)

Jonge duiven hoeven van mij geen prijs te winnen, het gaat om thuiskomen en TOEKOMST !! en de toekomst kun je zien aan de bouw van een duif en de fitheid van thuiskomen. Wil je kampioen jong worden dan moet je met een systeem spelen, lappen, gescheiden geslachten etc in onze omgeving heb je jonge duiven specialisten zoals Timmermans Donkerbroek en Homma steggerda, daar kun je je met mijn systeem niet mee meten( de natuur zijn gang laten gaan qua nest standen en of verkering), maar ik heb het liever zo, dan hebben ze als jaarling in mijn ogen wat extra, en zijn ze voor het koppelen rond 5 december lekker door de rui ;) 

Jongen selecteer ik dus op fitheid, gezondheid, thuiskomen en heel belangrijk DE BOUW, prestaties? nee

Afgelopen week won Lisette18-241 de eerste prijs tegen 472 duiven en de 8e tegen 2.251 duiven, ik mocht haar uitzoeken bij Richard van Zuijlen uit Almere, ik zag het in haar, en de eerste vlucht hier gelijk de eerste. Het duifje wat Richard van mij kreeg was de twee eerste vluchten zijn eerste, dus we zijn beide tevreden. :)

De 13-929 Gail, 14-811 Hecate, 17-004 Karessa en 14-818 Hillie hebben alle vier Teletekst, zijn duivin en zitten nu in de kweek voliere. Hun cariere is gedaan. Voor Karessa wel erg vroeg maar een 2e en 3e NPO op de dagfond.... is genoeg om op het kweekhok te komen. En ze komt uit moeder x zoon dus extra belangrijk.

Terug