Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 12 juli 2018

12-7-2018

Goedendag iedereen,

Vandaag Inmanden voor wederom een vlucht, ik weet nog steeds niet of ik mee doe. Vanmiddag ga ik beslissen, ik acht de kans 80/20% voor wel inmanden. Als ik mee speel zal ik toch enige duiven thuis laten, normaal ben ik niet van het thuis houden, maar vorige week was een flinke aanslag op ze. 

Ik zag dat de wind weer in de kop-wind stand staat zaterdag, en warm. Dus wederom pittig.

Hier vandaag Electroboost door het water, ze hebben het nodig echt ! Voor en na de vlucht.

Update 13.45 uur

De jonge duiven vanmorgen naar Kampen gehad, en bij thuiskomst de chipring omgedaan, twee weken geleden op de africhting met de afdeling is er een zeer groot gat geslagen tussen de jongen, ik heb het ieder jaar wel, maar soms tijdens zelf africhten of zelfs bij huis als er een roofvogel tussen sloeg. Nu was dat redelijk goed vanaf dat ik begon af te richten. Nu is de klap gekomen op die Dinsdag, veel afdelingen losten niet of stelden uit, hier was wel een mogelijkheid, als enige programma speler deed ik mee( en Jellema en de Jong maar die hadden ze al twee keer met de afdeling mee gehad), en ik heb het geweten, een drama, de eerste dag kwamen er maar 37 stuks door de hitte van de 90. Een dag later ging het over de helft, maar pppffff wat een klap. Hierna ben ik weer begonnen met zelf africhten en verspeelde niet meer.

Ik had ze voor dat ze met de afdeling mee gingen maar 3 keer zelf weg gehad op 5,7 en 10 km, dit was gewoon te weinig, ze hadden niet geleerd. En dat de auto eerst naar steenwijk reed en ging lossen.... en mijn duiven mee verder gingen naar Heino en daar zonder te staan gelijk los gingen was niet best voor die hormoon balletjes van mij. Van de 21 vreemde duiven( niet op mijn hok geboren) zijn er maar 5 terug, waarvan 3 ook nog uit eigen club.

Terug