Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 9 juli 2018

9-7-2018

Goedemorgen iedereen,

Vanmorgen reeds om 06.45 de duivinnen er uit, die hebben er zelfs na zaterdag zin aan, want nu 07.25 uur vliegen ze nog steeds. Twee niet natuurlijk de 14-832 die erg laat kwam en de 17-966 die èèn oog en haar schedel aan stukken heeft.

De laatste die thuiskwam was de 15-552 hij is vader van Jannes( 3e TT) en opa van Karessa( 2e en 3e TT), die had het eerste uur van die groene mest, maar dat is heel natuurlijk, is gewoon gal.

Even kijken wat ik zaterdag speel, zal ook een beetje  naar het weer kijken, en naar volgend seizoen. Op een beker zit ik niet te wachten als ik mijn goede duiven zou verspelen.Ze moeten wel de kans hebben op thuis te komen, en 15 weken achter elkaar in dit seizoen kan wel maar hoeft niet.

Mooi om te lezen hoe mensen per week en soms per dag switchen van grote bek naar underdog, en van "de mooie vluchten beginnen pas" naar "maar kijken hoe het gaat". Je weet bij sommige dagboek schrijvers precies wat ze gaan schrijven, in welke stijl en met welk gevoel.

Barcelona is een prachtige vlucht dit jaar, de toppers pakken goed en vlot en de grote bekken die het wel zouden maken vallen door de mand, is niet erg natuurlijk, maar vergeet niet mensen, het is wel Barcelona, hier voor mij ruim 1300 km, het is geen geen St. Ghislain van 315 km. Wel heel fijn voor mij dat er zoveel BEUTE producten spelers hun duiven goed thuis krijgen, komt het door die producten? NEE, alles moet kloppen, maar in hun cirkel, is een gedeelte BEUTE Producten belangrijk, en geeft meer duiven thuis van zo een vlucht blijkt.

Zelf had ik dus 13 mee op Bourges, niet mijn beste vlucht van het jaar, 700 km, en 9 van de 13 in de prijzen en alles thuis, en ze kunnen lijkt het zo weer mee donderdag... maar dat kan ook buitenkant zijn hè . Geestelijk kunnen we weinig zien aan ze, dus opletten

de 13-929 "Gail" won haar 13e prijs in de afdeling dit jaar, nog niet gemist, mijn oudste duif en nu goed voor 13 op 13 en zaterdag haar 64e prijs.( 64 x prijs)

Terug