Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 8 juli 2018

8-7-2018

Goedemorgen

Opvallend gisteren in sector 4 dat de duiven van afdeling 10 veel beter kwamen dan die van 11, en toch hadden die van 11 een dagje meer rust gehad in de container.. En nog opvallender gezien de wind, wij van afdeling 11 hadden het qua wind eigenlijk moeten winnen.

Zelf hier niet tevreden maar ook niet ontevreden, 13 duiven mee en 9 thuis op de eerste dag. In de club besloten we niet om 22.00 uur maar vandaag zondag om 11.00 uur te gaan afslaan, maar ik denk dat ik ze er alle 9 wel in heb, waaronder de 1e en 2e getekende opnieuw. Ik had wel graag wat vroeger gezeten, na al die vroege prijzen dit jaar in de afdeling ben je een beetje verwend, dan is dit de minste uitslag.

Wel vond ik dat de duiven prima thuis kwamen, geen oververmoeide duiven, ze koerden nog even op de klep zelfs en dat soms na meer dan 12 uur onderweg.

De ochtend duiven, en dat waren er 20 zaten op Deventer, die waren allemaal thuis voor dat sommigen een jonge duif hadden, ervaring natuurlijk. De jonge duiven kwamen gelukkig voor iedereen ook best, de dinsdag, vorige week was mega slecht op sommige plaatsen, maar gister prima, dat geeft hoop.

Mijn jongen gaan zo( 08.00 uur) naar Vollenhove, Bert Slot gaat die kant op, en neemt de mijne mee.

Later meer, eerst even kijken of er nog wat bij is gekomen vanmorgen( klep staat open)

Geniet van uw zondag

Terug