Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 23 juni 2018

23-6-2018

Goedemorgen iedereen,

Om 08.00 uit bed gevallen, kijk op de friesland 96 site, en schrik me een hoedje, de duiven al los om 06.50 uur en 07.00 uur, dat is volgens mij jaren geleden.

Op het ogenblik( 08.10 uur) is het hier in Wilhelminaoord ook mooi Hollands weer, witte wolken met kleine blauwe stukjes, het weertype wat mijn vader vroeger graag had voor zijn Janssen duiven.

Op de vitesse vanuit Sittard (205 km) hebben we maar 4 duifjes mee, de Laatste Belg..... de Witte, de 551 .... en de gewonde Hangover 734. De laatste was in zijn tijd een echte topper, maar begin van het jaar was hij gepakt door de roofvogel, en ernstig gewond, en heeft nu pas zijn 3e vlucht van het jaar. De Witte is drie keer mee geweest dit jaar en komt op zondag thuis, de Belg is opgehaald uit Makkinga, en de 551 heeft een blauwe plek op zijn borst.. Dus een vroege prijs? 

De duiven in Sens zijn gelost om 07.00 uur, daar hebben we 33 stuks op mee, daar heb ik een goede hoop dat er een vroege bij KAN zitten, aangewezen daar hebben we dit maal de 14-811 .... die mist nooit op de fond, maar of ze nu de aangewezen plaats aan kan, dat geeft extra druk he.

Ik ga zo het voer en water klaar zetten, water met CLEAN BALANCE om ze terug zuiver te zetten, en ik doe vandaag vast een keer OLYMPIC MG MIX over het voer met LECITHINE OLIE, ze moeten in principe donderdag weer in de mand( afwachten hoe het vandaag gaat hè ) En vanavond krijgen ze ook een Herstel-power capsule

Later meer

update 10.55 uur.

Er zijn 3 van de 4 duiven terug van de Vitesse, Om 09.35.37 viel de oude Hangover, en hij is zowaar de 3e gemelde duif in de club.

De fondduiven zullen denk ik tussen 14.45 en 15.15 uur komen, even afwachten nog.

Knap van Gerard Koopman weer, eerste duif van Peri-nogwat.  Staat geen maat op bij die man. Van harte.

En op de Vitesse lijkt het weer een zege te worden voor een Beute-producten gebruiker, Jonkers-Pit Wolvega van harte gefeliciteerd

Update alle 4 terug van Sittard

Terug