Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 19 juni 2018

19-6-2018

Goedemorgen iedereen,

Geweldig wat een mailtjes de laatste dagen, veel Sint Vincent spelers die super pakten MEDE door BEUTE producten, teletekst duiven, mooie serie makers en vooral duiven die heel vlot thuis komen, geweldig om dat te lezen. Liefhebbers van lange vluchten weten BEUTE steeds vaker te vinden, ze praten gemakkelijker over hun duiven en methoden dan programma spelers. De èèn zegt; ik geef mijn duiven voor sint vincent drie keer een BEUTE-Capsule en de anderen kijken dan zaterdag naar het resultaat en gaan het ook doen. Minder geheimzinnig bij die lange afstand mannen en vrouwen.

Hier ben ik een beetje aan het motiveren geslagen, anderen zeggen dan dat ze een truukje doen, maar zeggen niks, ik zeg het gewoon en als het lukt kunt u het ook doen, ook hier geen geheimen.

Bij de weduwnaars heb ik gisteren een nieuwe loopplank gezet, de doffers kunnen dan wat vechten om de nieuwe plek. In het tweede deel van het weduwnaarshok heb ik een schapje gehangen tussen twee broedbakken in. En vandaag na de training van de weduwnaars vinden ze hun duivinnen in hun hok. Die duivinnen hebben eerst gewoon gevlogen en gewoon gegeten, en straks na de training van de weduwnaars gaan eerst de duivinnen naar het mannen hok voor ik hun binnen laat. Ze mogen een uurtje samen voor ik ze weer ga scheiden.

Gisteren en vandaag hebben de duiven trouwens in de regen gevlogen, zij vinden het lekker en ik niet erg. Vandaag natuurlijk wederom LTW door het water. Ik sprak van de week een topspeler uit brabant die deed de laatste weken iedere dag LTW in het water, IEDERE DAG 7 dagen per week. Op mijn vraag waarom? Zei hij: geen idee eigenlijk, ik was een keer erg druk, deed het op donderdag ook en vrijdag voor ik er aan dacht, zo gespannen was ik, en de duiven kwamen zaterdag ongelofelijk. Nu durf ik het er niet meer uit te laten.  ;) 

Later meer,

 

Terug